מסעדות יוקרה - אאוט: כנסי יוקרה - אין.
תאריך הכתבה:
03/05/2001
עזריאלי, יוחאי פלג והשף אייל שני חגגו כנסי יוקרה במגדלים. זה היה אירוע יפה שהחל בסיור עיתונאים במרכז הבקרה הטלויזיוני של מרכז עזריאלי בתל אביב. עזריאלי עצמו, יש איש כזה, עם ארשת פנים נורא רצינית, השתתף בסיור העיתונאים שהחל בחדר הבקרה הטלויזיוני של מרכז עזריאלי. ראו שם על כעשרה מסכים בינוניים בשחור לבן, את הרכבים החולפים בכביש, את שערי הקניון, את הקומות השונות וגם את עובדי השיווק של עזריאלי. עזריאלי, לבוש בחולצה כחולה ומכנסי חאקי רחבים, די זרוק, אמר בשיא הרצינות שזוהי מערכת הבקרה הכי משוכללת שיש. אחר כך הסבירו שמכאן, מן המחשב המרכזי שולטים על כל המערכות הטכניות של הקניון, וישנה בקרה מיידית. אם איני טועה, אלעזר לוין מגלובס שאל כמה שאלות טכניות. יש לו תמיד שאלות חקרניות כמו האם אתם יכולים לדעת בבקרה מי נכנס לפגישה במסעדה. אחר כך עלו לקומה העשירית. גג הקומה העשירית במגדל העגול רוצף, ומתוכו זקורים משולשי זכוכית שהם גג הקומה מתחתם. יש גזיבו עץ יפה, יש אמפיתיאטרון קטן ל 600 איש ויש אולמות אירועים שאם מזיזים את מחיצותיהם הם הופכים לאולם של אלף איש. בהדגמה לעיתונאים נתקעה איזו מחיצה, בסוף הצליחו לפתוח. לא לפני שאלעזר לוין העיר את תשומת ליבם של המארחים שהדלת נתקעה. המסעדן ויזם המזון, יוחאי פלג שחבר לעזריאלי אמר שיש היום בתל אביב רק שלושה אולמות יוקרתיים לאירועים והם ההילטון תל אביב, האינטרקוננטינטל, ומרכז עזריאלי. פלג ציין כי בעבר היו בתל אביב מאות אולמות אירועים, עד שהחלה אופנת החגיגה בגינות מחוץ לעיר. אנשים, אמר פלג, התעייפו מן הנסיעות לחגיגות בדרכים הפקוקות, והם מבקשים פאר עירוני עם חנייה נוחה. פלג חייב להאמין במה שאמר. הוא שכר את אייל שני כמעצב המזון במסעדה ששמה "ברונו" ובשירות הקייטרינג שניפתח במרכז עזריאלי ושמו "מלח הארץ". אלעזר לוין העיר שלו היו יודעים שברונו הוא לשעבר נגיד בנק ישראל שניפטר מסרטן, היו בוחרים בשם אחר. אני לא מכירה שף ישראלי שיודע לדבר יפה כמו אייל שני. הוא אמר שישתמש רק במוצרים טריים כמו דגים מצוננים מהפיורדים, או דגים שנימשו מן האוקינוס ועשבים. הוא אמר שהחל עידן הקייטרינג ושמסעדות טובות פרטיות נסגרות בישראל. אוקינוס ניסגרה, ארקדיה נסגרה, כך אמר. אחר כך הזכיר את רושפלד. לא שמעתי טוב מה אמר על רושפלד. אייל שני אמר שאצלו שישה שפים יעבדו על כל מנה ושכל שולחן יהיה כמו ציור. אחר כך סידר שולחן דגים נהדר שפתח לנו. היו דגים נהדרים, סלמונים, טונה, דגי אוקינוס לבנים, כשרים ומצויינים. כה טובים היו הדגים עד שלא נישאר כלום בצלחות. עזריאלי מילא צלחתו פעמיים, וכך עשו כל השאר. שכחתי עד כמה אני נהנית לאכול דגים טובים וכשעזבתי קבענו לאכול שוב במסעדה החדשה של אייל שני. למשתתפים נתנו במתנה ספר על מרכז עזריאלי, שילמו עבורם את החנייה ונפרדו לשלום. לא היו דוגמניות. היה נהדר.
|