כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
על כל עשרה, תשעה נופלים

על כל עשרה, תשעה נופלים
תאריך הכתבה: 16/01/2001



מידי שנה מנסים כחמישים מתושבי העיר להיכנס לעיסקי מסעדנות ומזון. מבין כל עשרה אילתים שפותחים מסעדה חדשה בעיר, ניכשלים תשעה. כך אומר משה אלמוג, מנכ"ל מ.ט.י. (מרכז טיפוח יזמות) באילת. לדבריו, עיסקי מזון הם הרי סיכון. כשאנחנו אומרים כי העסק ניכשל, הכוונה היא שהיזם או משפחתו שהשקיעו וקיוו לפרנסה הפסידו בממוצע כ 160 אלף שקלים. בדרך כלל מדובר בכל החסכונות שנעלמו והפכו לחובות צוברי ריבית. דוגמאות, בבקשה: פלאפל אמסלם באילת החליף בשנה האחרונה שלושה בעלים ועכשיו הפך לגריל עוף. בית מאפה לפיצות במרכז המסחרי של שחמון ניפתח ונסגר בשנה האחרונה ארבע פעמים ורק עכשיו מקווים שם לטוב, עוד שתי מסעדות בסגנון סטקיות נסגרו ברחוב הספן, והרשימה ארוכה.
צריך להיות פסימים? לא בהכרח.


 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי