כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
דיאנה מיוגוסלביה ואנחל מאורגוואי הצטלמו לאופנה ישראלית, מיכל ינאי ועוד הגיעו להקרנה בסינמטק שהתאימה למצב הרוח. יוסי חכמי לא קנה במכירה הפומבית של "כריסטיז".

דיאנה מיוגוסלביה ואנחל מאורגוואי הצטלמו לאופנה ישראלית, מיכל ינאי ועוד הגיעו להקרנה בסינמטק שהתאימה למצב הרוח. יוסי חכמי לא קנה במכירה הפומבית של "כריסטיז".
תאריך הכתבה: 10/04/2002



דיאנה מיוגוסלביה ואנחל מאורגוואי, שני דוגמנים בינלאומים הגיעו לישראל להצטלם לקטלוג אופנת טי אן טי. זה קרה לפני שנכנסנו לג'נין, אבל הצילומים בעירום אסטתיים בכל עת.

דיאנה מיוגוסלביה ואנחל מאורגוואי בצילום אופנה


הבכורה בסינמטק נועדה לערב יום השואה וליום העצמאות. היא התאימה למצב הרוח. מי הגיע ומה היו התכנים:
דן תורן, קרן מור, מנשה נוי, מיכל ינאי, לוסי דובינצ'יק, ימית סול, ישראל ברייט , שמואליק שם טוב, ועוד רבים וטובים התקבצו בסינמטק ת"א להקרנות בכורה של שתי דרמות מקוריות בהפקה מיוחדת של הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו בתקציב כולל של 4 מיליון ש"ח, הסרט הראשון - שודר אתמול. השני - ישודר ביום הזכרון לחללי צה"ל.
הדרמות שהוקרנו הן:
"הערב: הניצול" תסריט ובימוי - גבריאל ביבליוביץ. שחקנים: קיריל כהן (תפקיד ראשי כריזמטי ביותר – כוכב מבטיח!) דורי טפר, ימית סול, אלכס אנסקי, ישראל ברייט ויוסף פיצ'חדזה.
הסרט מציג מצב היפותטי - מה היה קורה לו אנדג'י - הקומיקאי הכי מטורף בגטו ורשה, ויענקל'ה הרשקוביץ' - מוזיקאי הקברטים מגטו לודג' – היו שורדים, נפגשים בשלהי המלחמה, עולים לארץ, ומגיעים לבית קפה תל אביבי ב 1944?
"בכורה" שביים והפיק חגי לוי העוסק בהתמודדות לשכול והשפעתה על מערכת היחסים של רוני (דן תורן) וסיגל (קרן מור), זוג בשנות ה40- המוקדמות, שבנם הבכור, רועי, נהרג לפני פחות משנה בתאונת טנק. במהלך חצי שעה נחשפות התגובות השונות של כל אחד מהם לשכול, ונפרשת מערכת יחסים שהשתבשה בעקבות המפגש עם המוות.

מיכל ינאי וזוהר יעקובסון

מנשה נוי

שמואליק שם טוב וחגי לוי


מה נימכר במכירה השנתית הפומבית של "כריסטיז", מי הגיע ואיך הייתה האוירה? קרין מוסקונה מדווחת:
בית המכירות הפומביות הבריטי "קריסטיס", ערך השבוע מכירה פומבית של יצירות אומנות מהמאות ה19 וה 20 במלון הילטון ת"א.
קריסטיס נוסד ב1766 כאשר איש העסקים ג'יימס קריסטיס ערך את המכירה הפומבית הראשונה,האצולה הבריטית ואפילו משפחת המלוכה הפקידו בידיו יצירות אומנות.
בית המכירות הפך למס'1 בסדר היום החברתי של לונדון. מאז נמשכת המסורת ומכירות רבות נערכות ברחבי העולם.
במכירה אשר נערכה אצלנו בישראל נמכרו יצירות של אמנים בינלאומיים וישראליים מן המאות ה- 19 וה- 20.
המכירה נערכה באנגלית כמובן והתנהלה באלגנטיות, באיפוק ובסדר בריטי אופיני.
דיילים במדים עטו על ידיהם כפפות לבנות ונשאו את התמונות אל הבמה.
בלטו בהעדרם השנה התיירים אשר בדר"כ ממלאים את ההילטון בתקופה זו של השנה ורוכשים "על הדרך" גם תמונה או שתיים .חלקם בכל זאת ביצעו רכישות דרך הטלפון במהלך המכירה.
אומנם לא ניתן למסור פרטים על זהות הקונים אך אנו יכולים לספר כי בשורה הראשונה ישב חובב אומנות מושבע הלוא הוא יוסי חכמי (פניקס) אשר נראה קצת משועמם. לדבריו, רבות מהיצירות לא נימכרו, אף על פי שהמחירים היו נוחים. כך למשל שתי יצירות של מיכל רובנר נימכרו ב 5500 דולר וערכן האמיתי בשוק הוא כ 10 אלפים דולרים.
בין היצירות הבולטות של אמנים בינלאומיים שנמכרו במכירה ניתן לציין את יצירתו של מרק שאגאל "עיירה בשלג" שנמכרה ב- 468,000 דולר. יצירה של איזידור קאופמן, צייר מן המאה ה- 19 , "חסיד מהרהר" נמכרה ב- 127,000 דולר. יצירה של מואיז קיסלינג "זר פרחים על יד חלון, ניו יורק" נמכרה ב- 121,500 דולר. פסל עץ של אוסיפ זדקין, טורסו של אשה, נמכר ב- 110,500 דולר.
בין התוצאות הבולטות ליצירות של אמנים ישראליים שנמכרו במכירה הפומבית של כריסטיס בתל אביב, ניתן למנות את "ענן מעופף" של מרדכי ארדון מן השנים 1973-74 שנמכרה ב- 143,500 דולר. יצירה של ראובן רובין "דייגים בגליל" מאוסף ג'אניס לוין, נמכרה ב- 88,125 דולר.
יצירות אחרות של ראובן רובין אף הן נמכרו היטב. ביניהן "מנחת שלום" משנת 1955 נמכרה ב- 88,250 דולר ו-"נער עם זר פרחים" משנת 1968 נמכרה ב- 79,313 דולר, כפליים מהערכה של לפני המכירה שעמדה על 40,000-60,000 דולר.


 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי