כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
יקבי ברקן ערכו סעודת פאר לעיתונאים והציגו ארבעה זנים חדשים.

יקבי ברקן ערכו סעודת פאר לעיתונאים והציגו ארבעה זנים חדשים.
תאריך הכתבה: 24/08/2001




הייננים איתי להט, אד זלצברג ויותם שרון.

בסעודה מפוארת של יינות ברקן בניצוח הקיטרינג שטרן את אוסנהיים שנערכה לעיתונאים במועדון "טראסק" שבסוף נמל תל אביב הישן, הוצגו ארבעה יינות חדשים. בערב נכחו מעל מאה מחליטני מזון. מיקבץ לא רגיל באולם אחד. לו היתה נופלת שם פצצה, היו נעלמים האכלנים של המדינה? מה פתאום. מייד היו צצים אכלנים אחרים ותופסים את מקומם.
מי היה שם? החל מדליה פן לרנר, דרך אבי אתגר, זאב ענר, דניאל רוגוב, לאה אתגר, אמנון פאר, יובל אברמוביץ, רונית מטיאס, אריק לביא, גור וזאנה מעל השולחן, דיאנה לרנר, וכלה בעוד עשרות כתבי התיקשורת האלקטרונית והתיקשורת הכתובה לדורותיהם.
מה כללה הארוחה ולאיזה יינות הותאם המזון?
למנה ראשונה הגישו צמה משלושה סוגי דגים במרינדת שמנים עם סלט. המנות הוגשו בפינכאות, הכלים היו יפהפיים, כוסות היין דקות גבוהות ומשובחות. המנה הראשונה הוגשה עם יין גווירצטרמינר 2000. בהמשך ישנם הסברים מקצועיים על היין וטעמיו.
אחר כך הגישו חזה אווז במעטפת פיסטוק וכוסברה עם פירמידת מלפפונים. פירמידה קטנה וזעירה. לחזה האווז הותאם יין סירה 2000. היינן ציין שהיין חדש בארצינו. כתבי המזון העירו לו שכבר היה בארצינו בשנות השבעים יין משובח שניקרא "פטיט סירא" זוכרים? היינן הצעיר לא זכר. אחר כך הוגש שאטו בריאן בשלוט שהוא בעצם : סטייק נחמד עם בצלים, עם פלפלים אדומים, תרד ובטטה. כל ירק היה עטוף במאפה, עשוי באמנות מיניאטורית. חביב. לקינוח הגישו מוסקט קנלי 2000. עם קרפצ'יו אננס עם פירמידת קונפי תאנים.
בפינת האולם נפתח אספרסו בר. המקום "טראסק" נושק לים, ניראה ניפלא בערב. דבי ורסס מנהלת אותו וזאת לאחר שניהלה את ביתו של השגריר האמריקאי.
נחזור לעניין היינות: שמואל בוקסר ויאיר לרנר - מנכ"לים משותפים של "יקבי ברקן" הציגו ארבעה יינות חדשים בסדרת יינות זניים, איכותים, מבציר2000: פינו נואר, גוורצטרמינר ו- מוסקט קנלי - מכרם מצפה רמון ויין סירה - מכרם תל-סאפי שבלכיש, בבקבוקים ובתויות יפות.

יקבי ברקן השקיעה בייצור ארבע היינות החדשים עשרות אלפי דולרים.


יאיר לרנר ושמואל בוקסר.

הסדרה מאופיינת ביינות זניים, מיוחדים במינם ויוצאי דופן בין היינות הזניים המופקים בישראל. שלושה מתוכם, מקורם בצרפת. והגוורצטרמינר מקורו באלזס שגרמניה, על גבול צרפת.
כל ארבעת הזנים בסדרה, נחשבים כאיזוריים, דהיינו, הם גדלים בהצלחה ברחבי העולם, באזורים ובתנאים מיוחדים, ולא בכל מקום. מכאן ייחודה של כל הסדרה.

יין הפינו נואר, לא הופק עד היום בישראל, על-ידי אף יקב ישראלי מוביל. הפקת הפינו נואר בישראל, באיכות גבוהה, הינה אתגר מקצועי גדול לכל יינן ישראלי . גידול הענבים מזן הפינו נואר, בישראל, באיכות טובה ומעלה, הינו אתגר גדול לכל כורם בישראל. יקבי ברקן עושים זאת, ובהצלחה בכרם אשר במצפה רמון .
יין הגוורצטרמינר הופק עד היום בישראל, על-ידי יקבי רמת הגולן בלבד, מענבים הגדלים ברמה. יקבי ברקן מצליחים לגדל את הזן בהצלחה , בכרם במצפה רמון.

על יין פינו נואר 2000 - יין אדום יבש PINOT NOIR של ברקן
זן הפינו נואר הינו מהאציליים שבזנים האדומים ומוצאו מחבל בורגון שבצרפת.
מעטים הם האזורים בעולם שבהם התאקלם היטב אך דווקא בכרמי היקב במצפה רמון הוא נקלט בהצלחה. תנאי האקלים הקרירים יחסית של עונת גידול זו, בייחוד בגובה הרב של מצפה רמון והקפדה מירבית בכרם תרמו לאיכותם הייחודית של הענבים.
התסיסה התרחשה במיכל מסוג רוטור-פרמנטור. היין יושן בחביות אלון חדשות ומשומשות למשך 11 חודשים. לאחר הצללה בעזרת חלבון ביצה וסינון מינימאלי, בוקבק היין והמשיך את התיישנותו במרתפי היקב.
המלצות: יין זה ילווה היטב מנות בשר שונות, ובמיוחד תבשילי עגל עם רטבים עשירים או עוף צלוי. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 18 מעלות.
יינן ראשי: אד זלצברג, ייננים: איתי להט , יותם שרון
מנהל הכרם: אמציה שועלי , איזור: נגב, מצפה רמון
רשמי טעימה: גוון ארגמני עמוק. הארומה משלבת בין פרי אדום שופע, דובדבנים שחורים, פטל, ליקריץ' וגוונים מתובלים שתרם היישון בחביות עץ האלון. היין מתאפיין באיזון מצויין בין פרי אדום בשל אך רענן לטאנינים מוצקים המקנים לו גוף, מבלי לפגום באלגנטיות האופיינית לפינו נואר.
התיישנות: היין מהנה לשתייה כעת אך יישון נוסף יאפשר לו לפתח עידון ומורכבות. בתנאים טובים, היין יגיע לשיאו תוך שנה וצפוי לשמור על אופיו למשך ארבע שנים לפחות.
הרכב היין: 100% פינו נואר, אלכוהול: 12.5%
מספר בקבוקים בסדרה: 12500. המחיר שישים שקלים.

על יין גוורצטרמינר 2000 - יין לבן יבש GEWURTRAMINER של ברקן
מוצאו של זן אצילי זה בחבל טירול שבאלפים האיטלקיים, אך הוא נפוץ ומצטיין במיוחד באלזאס שבצרפת. פירוש שמו הוא "טרמינר ארומטי" או 'מתובל', ואכן הוא מפיק יין המתאפיין בארומה עזה ומבושמת של פירות טרופיים כגון מנגו או ליצ'י עם רמזים לניחוח ורדים ואשכוליות. הזן התאקלם היטב בכרמי היקב במצפה רמון, האקלים המיוחד שם מאפשר לפרי לפתח אותן ארומות נפלאות.
היין תסס תסיסה קרה וארוכה במיכל מפלדת אל-חלד, ללא יישון באלון, בסגנון יינות אלזאס.
המלצות: בשל אופיו המיוחד הוא בן-לוויה מעולה למאכלי דגים, מאכלים בסגנון אסיאתי וגבינות עזים. כדאי להגיש יין זה כשהוא צונן אך לא קר מדי, בסביבות עשר מעלות.
יינן ראשי: אד זלצברג, ייננים: איתי להט, יותם שרון
מנהל כרם: אמציה שועלי, אזור: נגב, מצפה רמון
רשמי טעימה: צבע חיוור כסוף. ארומה רעננה ומעודנת עם רבדים של ורדים ופרי הדר (אשכולית, לימון).הטעם מתאפיון בפירותיות חדה ונקייה, מלווה בחמיצות לימונית מרעננת. בסיומת הארוכה מופיע רובד מינראלי שתורם למורכבות.
התיישנות: היין מוכן לשתייה אך צפוי לפתח מורכבות ועומק נוספים בשנתיים הקרובות.
הרכב היין: 85% גוורצטראמינר, 15% ריזלינג, אלכוהול: 12%, מספר בקבוקים בסדרה: 4500. מחיר שלושים וחמישה שקלים.

על יין מוסקט קנלי 2000 - יין קינוח לבן MUSCAT CANNELI של ברקן
ענבי המוסקט מתת הזן קנלי מתאפיינים בענבים קטנים בעלי ארומה יחודית ומעודנת.
יין קינוח זה הופק מחלקה קטנה שבכרמי היקב במצפה רמון, אשר מצטיינים באקלים מיוחד המאפשר גידול ענבים באיכות מעולה.
התירוש הותסס בטמפרטורה נמוכה, ותסיסתו הופסקה בעזרת קירור בטרם הומרו כל הסוכרים שבו לאלכוהול. טכניקה זו משמרת ביין מתיקות טבעית וארומות זניות אופייניות ומאפשרת להמנע מהכבדות המאפיינת יינות קינוח מחוזקים.
המלצות: היין מתאים לשתייה כשהוא צונן, לצד פירות או קינוח על בסיס פרי או כקינוח בפני עצמו.
יינן ראשי: אד זלצברג, ייננים: איתי להט, יותם שרון
מנהל הכרם: אמציה שועלי , איזור: נגב, מצפה רמון
רשמי טעימה: היין חיוור ומבריק עם גוון כסוף-ירקרק. ליין ארומה אפיינית של דבש ואפרסק כתום בשל וגוף עשיר המשלב מתיקות פירותית נעימה עם חמיצות מרעננת.
התיישנות: היין במיטבו כשהוא פירותי וצעיר ויש לשתותו בשנתיים הקרובות.
הרכב היין: 100% מוסקט קנלי, אלכוהול: 10.5%מספר בקבוקים בסדרה: 3500. מחיר: ארבעים שקלים.

על יין סירה 2000 - יין אדום יבש SYRAH של ברקן
מוצאו של זן אצילי זה בפרס, אך ביתו האמיתי הינו עמק הרון שבצרפת. הזן מצטיין בהתאמתו לאקלים חם ואכן נקלט בישראל בהצלחה מזה מספר שנים. הוא מפיק יינות בעלי גוון ארגמני עמוק וטעמים המשלבים פירותיות עזה עם רמזים לתבלינים כגון פלפל שחור.
יין זה יושן בחביות עץ אלון קטנות במשך חצי שנה, על מנת להעניק לו מורכבות תוך שמירה על אופי הפרי. היין בוקבק לאחר סינון מינימלי בלבד.
המלצות: מומלץ להנות מיין זה לצידו של סטייק עסיסי, בשרים על האש או תבשילי קדרה. הוא ילווה היטב גבינות קשות מיושנות, כגון גאודה או צ'דאר. להגיש בטמפרטורה של שמונה עשרה מעלות.
יינן ראשי: אד זלצברג , ייננים: איתי להט, יותם שרון
מנהל הכרם: יהודה גינתי , איזור: לכיש. תת אזור: תל סאפי
רשמי טעימה: צבע אדום-סגול עמוק מאוד. האף מתאפיין בפרי שחור בשל (אוכמניות, דובדבן שחור) עם רמז לסיגליות ופלפל שחור. הגוף מלא ובעל פירותיות עשירה; הטאנין מוצק אך בעל מרקם קטיפתי.
התיישנות: למרות שהיין מהנה לשתייה בצעירותו, הוא ימשיך להתפתח בבקבוק ולהעניק הנאה מרובה במשך חמש עד שבע השנים הקרובות.
הרכב היין: 100% סירה, אלכוהול:12.5%.
מספר בקבוקים בסדרה: 13400. מחיר: ארבעים וחמישה שקלים.

על הכרם במצפה רמון
כרם מצפה רמון מתנשא בגובה 760 מטר מעל פני הים. הכרם נטוע על קרקע לס,חצצית ואבנית. הקרקע עניה בחומר אורגאני, והיא מנוקזת היטב. האקלים בכרם מתאפיין ביום בטמפרטורות מתונות, ובלילה בטמפרטורות קרות.
תנאים אלה ממצבים את הכרם בין הכרמים בעלי האקלים הקריר ביותר בישראל!
לפיכך נטעו בשטחו זנים הנהנים במיוחד מן התנאים האופטימאלים הנ"ל, ביניהם:
גוורצטראמינר, מוסקט קנלי, פינו נואר, ושרדונה.

על הקונספט העיצובי של התויות בסדרת היינות הזנים של יקבי ברקן לסדרה אין שם מותג. המעצב פיליפ בולקייה הונחה לתת לכל יין את התווית המאפיינת שלו, כך שכל יין ישא את שם הזן באופן בלעדי, ושם הזן יהווה מעין שם מותג , אך יחד עם זאת ישמור על אופי סידרתי אחיד. להעניק לסדרה מאפיינים איכותיים, מודרניים, של 'העולם החדש', לא קלאסיים, ועם פזילה לשיק צרפתי.
הסדרה ממוצבת – גבוה, אך לא גבוה מדי.
שם הזן נכתב בכתב יד לטיני, בעל מאפיינים של כתב יד אישי.
הטיפוגרפיה של כתב היד, היא בלעדית, ומהווה את האלמנט הגראפי המרכזי בתווית.
הצבעוניות העזה, הטבעת הזהב, על בסיס הגודל המצומצם של התווית, ועל רקע הבקבוק הכהה נותנים לסדרה את המאפיינים הבאים:
- חדשנות, ייחודיות, ובולטות על המדף.
- שיק צרפתי, עם נגיעה קלה לצעקנות עכשווית.( הטבעת הזהב מדגישה מאפיינים אלה)
- מיצוב גבוה, אך עממי במקצת.

הבקבוקים
לכל הסדרה נבחרו בקבוקים מיוחדים בעלי מאפיינים עיצוביים יוצאי דופן, המשלבים מסורת עם מודרניות. לכל זן הבקבוק המיוחד שלו.
הפינו נואר (בקבוק בורגון), והגוורצטראמינר (בקבוק 'פלוט' אלזס), קיבלו בקבוקים המייחדים אותם והמקובלים בכל העולם. שני הזנים האחרים קיבלו בקבוקים מיוחדים, השונים מן המקובל, אך המשתלב בסידרה.


 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי