כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
סנדביצ'ים במקום אווז חרוך

סנדביצ'ים במקום אווז חרוך
תאריך הכתבה: 26/07/2000



במקום מסעדת הקסבה היוקרתית שפעלה ברחוב ירמיהו בתל אביב נפתחה מסעדת "בלו בר" לסלטים, סנדביצ'ים ןמשקאות. ב'קסבה' ששירתה בזמנו את אניני הטעם של המדינה כמו משה דיין, וזרים שכללו נסיכים ונשיאים התמחו בשוק אווז או מולארד חרוכים קמעא. זה היה המעדן, ואליו נילווה מטבח צרפתי מסורתי ויקר. אמיל גטלן היה בעלי המקום, והיה חלק מהנוף התל אביבי של המאיון העליון. הקסבה פעלה שנים בקומת הקרקע של בניין דירות. היו כמה קישוטים פונים לכביש, אבל בפנים היה שקט, סגור, מעט חשוך. האוירה הייתה סולידית, אינטימית, אפילו קצת סודית.
ביולי, השנה, נשתנו המנגינות. הקסבה הפכה לבר כחול. חלונות נקרעו לכיוון הכביש, הקירות סויידו בכחול, מבפנים כמו מבחוץ. לפתיחה הגיעו מיכל זוארץ והזאטוט תום, גילת אנקורי והבעל מייקל גרינשפאן. גם אמיל גטלן ורעייתו הגיעו. זוג בוגר, אלגנטי, עם גינונים של פעם. היה מי שהיה מוכן להישבע כי ראה בעיניו של אמיל גטלן, לחלוחית של געגוע. גם אצלינו.


 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי