פינוקים בשרון, קרוב לבית: מסעדה במשק מיכאלי ברשפון, קניות, יין ביקב בבית יצחק, עיסוי בהוד השרון ושיעור בישול בחבצלת השרון.
|
פינוקים בשרון, קרוב לבית: מסעדה במשק מיכאלי ברשפון, קניות, יין ביקב בבית יצחק, עיסוי בהוד השרון ושיעור בישול בחבצלת השרון.
תאריך הכתבה:
08/03/2004
כתבה וצלמה: שוש מיימון בעיקבות סיור עיתונאים שערכו רמי מלין ונעמי צ'רפק: אצל מיכאלי ברשפון: בבוקר של יום שטוף שמש מצאנו עצמנו אצל 'מיכאלי' – בית יפהפה במושב רשפון שהסלון הענק שלו הפך למסעדת גורמה. שם התפנקנו בארוחת בוקר פלוס, ממעשי ידיה לתפארת של יהודית מיכאלי בעלת המקום. מיכאלי שבמוצאה היא חצי רומניה וחצי צרפתיה משלבת במטעמים שהיא מבשלת בין העידון הצרפתי לקריצה הרומנית הצבעונית ורחבת הלב. המנות העשירות היו מעוטרות בפרחי אמנון ותמר ססגוניים שהם טובים גם למאכל. הוגשו גם פשטידות וקישים למיניהם, דברי מאפה, ירקות, מיני סלטים וכל השאר. את פרחי המאכל האלה, מוצרים מסויימים אחרים ותבלינים למיניהם מגדל עוזי בעלה של יהודית שהוא גם חקלאי. הבת מאיה גם היא מסייעת בעסק. מלבד הסלון-מסעדה שפתוח למטבח יש גם מרפסת הנשקפת אל נוף ארצישראלי, אל גבעות רעננה המרוחקות, עטורות ברושים ושדות ירוקים. הבית של מיכאלי פועל כמסעדה בערב ארבע פעמים בשבוע, והוא ממולץ בשל החוויה הכפרית-קולינרית יוצאת הדופן שהוא מציע. עוזי ויהודית מיכאלי מרשפון. בהקלקת הגדלה: גם הבת מאיה.
|
דרך המשי, חצר הרהיטים האתניים ברשפון: התחנה הבאה, גם ברשפון, הוא חלל ענק עמוס רהיטים אתניים- 'דרך המשי'. כל מי שרואה את אוסף הריהוט והאביזרים לבית שהמקום הזה מציע נשבה מיד בקסמו: תערובת של פריטים ממרוקו, אינדונזיה, תאילנד, הודו ובעיקר אוסף של דלתות ושערים ומשקופים שנעקרו מטירות עתיקות. בחצר של דרך המשי. גם בהקלקת הגדלה.
|
הבית של שרי ואילנית, מרכז לטיפולי גוף ונפש: בהדר עם שבפאתי הוד השרון עצרנו בבית של 'שרי ואילנית'. שם קבלנו טיפולי מסאז'ים ועשינו מדיטציה קלה. הבית של שרי ואילנית הוא מרכז חדש לטיפול בגוף ובנפש וגם מימוש חלום של השתיים. המקום הוא גם מרכז לקוסמטיקה רפואית מתקדמת המציע מיגון טפולים לפנים ולגוף, וגם מרכז לצמיחה אישית. שרה קורן מעבירה שם סדנאות והרצאות שמלמדות אותך איך לשפר את עצמך ואת חייך. המקום של שרי ואילנית בלב הפרדסים בשרון הוא פסק זמן קצר, אתנחתא, מהמולת העיר.
אילנית גרוס ושרה קורן מהבית המרגיע שלהן. גם בהקלקת הגדלה.
|
היין של אלכסנדר, יין בוטיק מפתיע באיכותו: בהמשך הסיור עצרנו בבית יצחק, יותר נכון ביקב 'אלכנסדר'. יש שם חוות מיכלים קטנה. חדר חביות עץ אלון, בקיצור ייקב כפרי חדש. מאחורי התווית המסוגננת מסתתר סיפור מרתק: יורם שלום, האיש שמאחורי היקב, הוא בן למשפחת ייננים מתוניס. אבא של יורם, אלכנסדר, לימד אותו את סודות יצור היין, ושלום, לקח את הידע המשפחתי הזה והפך אותו לאחר נישואיו לבת המושב לתעשייה משגשגת של יין ישראלי משובח. הכל כמובן יחסי: המדובר ביקב קטן, עם עובדים ספורים שמידי שנה מכפיל ומשלש את הכמויות שהוא מייצר. יש ליין הצלחה, הסחורה נחטפת כבר מההתחלה, ומבינים טוענים שיין הקברנה האדום כמו המרלו-קברנה הם מהטובים שיש בשוק הישראלי. גם מחירם הגבוה, 150 שקלים לבקבוק אינו מרתיע. היקב אם כן, נימצא בתקופת צמיחה ושגשוג. יש ביקוש ליין האופנתי הזה, והוא טוב מאד.
יורם שלום מהיקב של אלכסנדר. על שם האבא והסבא שלו. גם בהקלקת הגדלה.
|
"אנינים" בית ספר לבישול בבית של צביה בחבצלת השרון: אחרי טעימות של כמה כוסות יצאנו משם מסוחררים קמעא ונחתנו אצל צבייה בחבצלת השרון. גם צביה כמו יתר האנשים שפגשנו בסיור מגשימה חלום: מורה שהפכה את אהבת הבישול שלה למקצוע. מי מאיתנו לא חולם לשבת מול שף שידגים לו שלב אחרי שלב איך בעצם יוצאים התבשילים המופלאים שלו? צביה קיבצה תחת קורת גג אחת כמה שפים מובילים בתחום ופתחה את 'אנינים'- סדנאות בישול ואפייה. אנחנו ישבנו בקבוצת לימודים סביב דלפק עגול וארוך, מול מטבח משופץ, ותמי סירקיס, הבת של רותי סירקיס, הוכיחה לנו שהתפוח לא נפל רחוק מהעץ ולימדה אותנו שלב אחר שלב איך להכין בצ'יק צ'ק ארוחה מצויינת שכללה דג סלמון ניפלא ועוד. המקום מושך אליו הרבה תשומת לב: טובי השפים מעבירים שם קורסים קצרים הפתוחים לציבור הרחב. רעיון יפה.
צביה מאנינים. מבית הספר למטבח. בהקלת הגדלה: תמי אקרמן-סירקיס מלמדת באנינים.
|
|
| כתבה הבאה | כתבה הקודמת | חזרה לארכיון
| חזרה לעמוד הראשי |
|