פפושדו ורונית יודקוביץ, אייל פלד ועוד מבלים ב"גורקי" הפועל כמועדון חברים עם כרטיסי כניסה מגנטים. מה אוכלים שם?
תאריך הכתבה:
17/11/2001
"גורקי" הוא שמו של מועדון חברים נחמד מבית היוצר של יורם גרזון ושות'. המסעדה פאב מועדון נמצאת ברחוב אליפלט 13 על גבול יפו ת"א, במקום שבו שכנה בעבר מסעדת פסטלינה. גרזון, מסעדן עם יד על הדופק יודע שנקניקים, סלטים איטלקיים, פאסטות וגבינות הם "אאוט" ואילו סושי, שסמי, ניתחי טונה חיים בצלוחית ופינכאות קטנות של אגרולז עם נענע הם "אין". הלכתי לשם עם רוני ואלונה קליימן. גם האופנאית מירה צווילינגר הגיעה. לקליימן היה כרטיס מגנטי המכניס אותך בדלת. יורם גרזון שלח לו, כפי ששלח לסלבריטאים שאוהבים לבלות ולאכול. גרזון יודע למי כדאי וצריך לשלוח. הוא מסעדן משופשף. הייתה שם אוירה נעימה, ועל יד הבר ישבו למשל עלי מסעדן הסושי הראשון בישראל, אייל פלד ממסע עולמי, נתי רכטמן ממעריב, יגאל ברונפמן סמנכ"ל אי.בי.אם וגם בנו יוסי, איש חביב. בשולחן סמוך ישבו פפושדו עם בת זוגתו העכשווית הדוגמנית והציירת רונית יודקוביץ. פפושדו ניראה טוב ומצליח תמיד להדהים בבחירת בנות זוגו היפות והצעירות. בתפריט: חציל מטוגן עם מיסו חם ב 30 שקלים, סלט קר של עלים ירוקים ופטריות מוקפצות ב 34 שקלים, קלמארי מטוגן ברוטב חריף של פונזו וצ'יפוטלה ב 44 שקלים, כנפי עוף עם רוטב שמנת, שיפודי סאטה, פילה לבן במישרה צ'ילי, טוסט מטורטיה מקסיקנית, כבד אווז על סלק ב 62 שקלים ועוד מנות חמודות קטנות וטעימות. השף הוא איתי ספיבק, איש שיודע לבשל. במיבחר המשקאות בקבוקי שמפניה במאות שקלים. למשל: "מואט ושנדון ברוט אימפריאל" ב 640 שקלים, ,בולינג'ר" ב 550 שקלים. יש יינות משובחים כמו "מאונטיין בלו" ב 420 שקלים או "ברון דה שריל" ב 630 שקלים. אפשר גם להסתפק בבירה מהחבית. הכי אופנתית היום היא בירה בלגית לף, נהדרת. "גורקי, הוא המקום ה"איני" העכשווי של תל אביב. הוא חשוך מספיק, הוא צפוף מספיק, הוא יכול להיות נורא יקר למי שרוצה להיות פלצן אנין, והוא יכול להיות הגיוני לבליינים לא תפרנים. הוא מתאים לתל אביב ותל אביב מתאימה לו. אין כמו גרזון לדעת שאופנות עירוניות הולכות ובאות מהר מאד.
|