כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
מה אוכלים אצל מיקה, השפית המפורסמת בתפריט הסתיו החדש שלה תמורת 89 שקלים, וגם שני מירשמים נהדרים ממטבחה

מה אוכלים אצל מיקה, השפית המפורסמת בתפריט הסתיו החדש שלה תמורת 89 שקלים, וגם שני מירשמים נהדרים ממטבחה
תאריך הכתבה: 20/11/2001



השבוע טעמתי אצל השפית הידועה מיקה ממסעדת מיקה שברחוב מונטיפיורי בתל אביב, כמה מנות מתפריט הסתיו החדש. מיקה הזמינה כמה עיתונאים לפנות ערב כדי לטעום ממעדניה. היא עמדה במטבח ובישלה. כדרכה, סירבה להיעתר לצלם שביקש לצלם אותה. אף על פי שהיא אשה נאה, בהירת שער ותכולת עיין, היא סברה שצילום שלה אינו דבר מתאים. וחבל. היתה שעת בין ערביים, במסעדה היתה תאורה נכונה, והייתה גם חברה נעימה: מולי שפירא מגלי צה"ל, משה אלון מאטמוספירה, צח אוריין מפנאי פלוס ועוד.
"מיקה" פותחת בימים אלו את עונת הסתיו-חורף, ומשיקה תפריט חדש, הכולל את מנות הדגל האהובות לצד מנות חדשות. השתתפתי בארוחת טעימות כזאת שנערכה לעיתונאים. השעה היתה לקראת ערב. הייתה תאורה נכונה והייתה חברה נעימה: מולי שפירא, משה אלון, צח אוריין ועוד. מיקה עמדה במטבח. היא לא איפשרה לצלם אותה. אף על פי שהיא אשה נאה מאד, בהירת שיער ותכולת עיין, היא סברה שלא מתאים לה להצטלם, וחבל..
המנות שהגישה היו טעימות מאד, ציוריות, חגיגה לעיניים. אני לא מכירה שפיות רבות בליגה שלה. תפריט הסתיו שלה מבוסס על קונספט קולינרי חדש, המאפשר לכל סועד להרכיב את המנה ולקבוע את רמת המחיר. מנת הטעימות ב-89 ₪ שהושקה בקיץ האחרון וזכתה להצלחה רבה, ממשיכה גם בעונה זו ומציעה לסועד מבחר מנות פתיחה ומנות עיקריות לבחירתו של הסועד.
בין המנות החדשות בתפריט ניתן למצוא: הליבוט בטריאקי; דמפלינג של טרטר טונה אדומה עטוף באצות ומטוגן בבלילת טמפורה; שרימפס בקוקוס וסלסה של מנגו חריף; רול סרטנים רכי שריון; טארט פירות יער ברוטב שוקולד לבן חם ועוד.
"הקונספט החדש של התפריט מאפשר בעצם לכל סועד ליהנות מארוחה איכותית ומגוונת תוך שמירה על רמת מחיר סבירה , המתבקשת מהמצב הכלכלי כיום", אומרת השפית מיקה שרון.
להלן שני מירשמים ממטבחה של מיקה:
1. שניצל טופו עם סלסלת אבוקדו והאליבוט בטריאקי
לטופו:
4 פרוסות דקות של טופו
מלח
פלפל לבן
בלילת טמפורה
פירורי לחם יפניים (פנקו)
שמן עמוק לטיגון – 170 מעלות
אופן ההכנה:
לפרוס את הטופו למשולשים, לתבל במלח ופלפל
לטבול בבלילת הטמפורה ואחר כך בפנקו
לטגן טיגון עמוק
לאבוקדו:
לקצוץ אבוקדו טרי ובשל לקוביות קטנות
לקצוץ בצל אדום לקוביות קטנות
לערבב בעדינות ביחד
להליבוט:
להשרות 4 חתיכות של 100 גר' האליבוט ברוטב טריאקי ל-24 שעות
בזמן ההגשה: להניח את ההאליבוט על מגש אפיה מתחת לברוילר ולהשחים היטב.
להרכבת המנה:
להניח על מצע הטופו המטוגן את סלסלת האבוקדו, ומעל את ההאליבוט המושחר.
לקשט את הצלחת בעלים ירוקים ומעט רוטב טריאקי נוסף לקישוט הצלחת.
2. שרימפס בקוקוס עם סלסלת מנגו ועשבי תיבול
עבור 4 מנות:
20 שרימפס קלופים ונקיים
שברי קוקוס לבן (לא ממותק)
תערובת תבליני קייגון
שמן עמוק לטיגון
סלסלת מנגו:
1 מנגו בשל קלוץ
2 שאלוטס קצוצים
1 בצל ירוק קצוץ
2שיני שום קצוצות
4 גבעולי כוסברה קצוצים
4 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
1 כף ג'ינג'ר מגורד
1 צ'ילי אדום חריף קצוץ
4 כפות מיץ לימון
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
לטבול את השרימפס בבלילת הטמפורה, לצפות בקוקוס ולטגן בשמן חם
להגיש עם סלסלת מנגו ופלחי אבוקדו טריים.
המירשמים באדיבות מסעדת מיקה- רח' מונטיפיורי 27 ת"א – טל' 5283255


 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי