כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
איך פתחו עוד סניף ל"קופי בין"? מי הם ארבעת השותפים שהשקיעו מליונים? מי בא, מהי האופנה העכשווית, ומה הגישו?

איך פתחו עוד סניף ל"קופי בין"? מי הם ארבעת השותפים שהשקיעו מליונים? מי בא, מהי האופנה העכשווית, ומה הגישו?
תאריך הכתבה: 11/12/2001



במסיבת עיתונאים פתחה רשת "קופי בין" את סניפה החמישי בישראל ברחוב יהודה המכבי 57 בתל אביב. אף על פי שהסניף משתרע על פני שטח של כ- 90 מ"ר ובו כ- 60 מקומות ישיבה (לקחו בחשבון גם את המושבים שעל המדרכה) הרי ביום חורפי הייתה הרגשה שהמקום צר מלהכיל את העיתונאים ובמיוחד העיתונאיות שהוזמנו לאירוע.
בין המדייקות להגיע היתה עיתונאית גלובס, ורד רבלין. לריבלין יש נתונים של דוגמנית: היא בהירת שיער גולש, היא תכולת עינים, היא דקה והיא תמירה. משום שדייקה להגיע בחרה להתיישב עם חברותיה על כורסאות העור שבבית הקפה.
הגישו לנו קפה ושלושה סוגי סנדביצ'ים. אחד בלחמניה, השני בג'בטה והשלישי בפיתה דקיקה ומגולגלת כשבתוכה הרבה גבינה לבנה, פיסת עגבניה, מלפפון ירוק, פסטו וננה. בחרתי לאכול את הסנדביץ' המגולגל. יש לי נסיון רב ב"לגלגל". לא רק משום שבנעורי מיררו השלטונות את חיי כשנתפסתי מגלגלת (כמובן שחדלתי מאז), אלא בעיקר משום שלאחותי החיה בארה"ב, בצפון מדינת ניו יורק, יש גם רשת מסעדות הנקראת "דה רולר'ז קפה", והמתמחה בסנדבי'צים מגולגלים, הניראים כמו סושי גדול ומצוייר. אני ביליתי אצלה בנעורי הרבה קייצים בגלגול סנדביצ'ים. אצלה ממלאים כשלושים סוגי "רולר'ז" מגולגלים בכל טוב אפשרי, באופן מדוד ושקול בדייקנות, ומגישים אותם לאכילה במקום, או שולחים סלסלות קש ענקיות לקוקטילים ולקבלות פנים.
ב"קופי בין" התל אביבי עבר הסנדביץ' האמריקאי הגדול והמגולגל מיזעור והרפייה, כי תל אביב אוהבת קטן, טעים וקליל. אתה לא יוצא ממנו שבע, אבל נהנה. אותו סיפור לגבי הקפה ההפוך או הקפוצ'ינו או הלטה או הנוזל הזה בשאר גירסאותיו המוקצפות: אתה מקבל ב"קופי בין", על פי צו האופנה התל אביבי שהוא די דומה בכל המקומות החדשניים, כוס קפה בספל בינוני עם המון קצף ולא לוהט. נכון שהמבינים אומרים שאסור לקפה להיות חם, אבל מה לעשות ואני שונאת מוקצף וקר.
בכלל, אופנות הקפה העכשוויות, וכך גם עושים ב"קופי בין" אוהבות מטמורפוזות: מגישים קפה מחופש לקצף, מגישים קצף מחופש לחלב, מגישים חלב מחופש לתה, מגישים תה מחופש לקפה, מגישים משקה וניל מחופש לאייריש קרים וכך הלאה. הכל נורא טעים, אתה רק לא יודע מה הוא מה.
ככה זה גם בעניין הבעלים של המקום: יש ארבעה שותפים, לכל אחד רבע. אחד מהם הוא הפירסומאי דוד טמיר, הוא יוצג על ידי בנו מנישואיו הראשונים לנילי טמיר, יצרנית כלי מיטה ומצעים איכותיים. הבן, רון טמיר שמו, גבוה, יפהפה ותכול עיניים הגיע אבל מיהר כמינהג הצעירים שרצים תמיד למקום אחר. עוד לא נגמרה מסיבת העיתונאים והוא טרם ניפרד מאיש, אבל כבר נעלם מבית הקפה. השותף השני הוא ברוך איבצ'ר. איש שהתפרסם כמליונר ענק בעל תחנת טלויזיה בפרו אשר נירדף על ידי השלטונות בשל דיווח אמת שנגד את האינטרסים של שלטון הרודנות בפרו. איבצ'ר הציל את עורו וברח לישראל. אני לא פגשתי בו בבית הקפה. השותף השלישי הוא יורם חישין, הוא עובד ברשת, גם אותו לא פגשתי. השותף הרביעי ששמו הוא עודד קוריצ'ונר. לא רק שנכח במקום, הוא לחץ ידיים, השתדל מאד וכך הלאה.
בסך הכל היה נחמד. אם יהיה לי מה לעשות ברחוב יהודה המכבי, אני אקבע פגישה או שתיים ב"קופי בין" החדש. למה לא?!

סניף חמישי ל"קופי בין" ביהודה המכבי ת"א.

האינפורמציה המקיפה הבאה, נימסרה לי כתובה בתיק העיתונות המיוחצן. אני מביאה אותה במלואה, כי לסבלנים, ולמתעניינים באמת, יש מה ללמוד ממנה. למשל: שהרשת בארץ היא הכי ריווחית בעולם, שלרשת יש הרבה סניפים בעולם המוסלמי וכך הלאה.
רוני זוננפלד, מנכ"ל רשת קופי בין ישראל אמר: "זהו הסניף החמישי שאנו פותחים מאז הקמת הרשת בישראל לפני כשנה וחצי. אני צופה כי עד שנת 2004 נפתח עוד כ - 15 סניפים ברחבי הארץ ונשקיע כ-4.5 מליון דולר בפיתוח הרשת בישראל בנוסף ל – 4.5 מליון דולר אותם השקענו עד עתה בפתיחת הסניפים ובהתארגנות הרשת בארץ ".
שניים מחמשת הסניפים הישראליים, הסניפים באבן גבירול וברעננה הם הסניפים בעלי מחזור המכירה הגבוה ביותר ברשת העולמית.
ה-COFFEE BEEN היא רשת בתי הקפה האמריקאית הראשונה שפיתחה את שיטת השירות העצמי.
על הסניף החדש:הסניף החדש המשתרע על פני שטח של כ - 90 מ"ר נפתח ברחוב יהודה המכבי 57 בתל אביב בהשקעה של כ – 300 אלף דולר. שעות הפתיחה הן 07:30 בבוקר עד 12:00 בלילה, ביום שישי משעה 07:30 בבוקר ועד 12:00 ובשבת מ – 09:00 ועד 12:00 בלילה. הסניף החדש ינוהל על ידי איתי דומב ויעסיק כ – 25 עובדים.
על האווירה בסניף החדש: הסניף החדש אשר עוצב על פי הקו המאפיין את כל סניפי רשת קופי בין בעולם, משדר אווירה בינלאומית ומעניק חווית ישיבה קוסמופוליטית. יושבי הסניף ירגישו כמו בכל אחד מ -200 הסניפים שיש לרשת בלוס אנג'לס, בסאן פרנסיסקו, בלאס וגאס, בסאן דייגו, בסינגפור, במלזיה, בטייוואן, בדובאי, נסיכויות המפרץ ובישראל. בסניף שביהודה המכבי נעשה מאמץ מיוחד לטפח את שטח המדרכה השיך לסניף בכדי להפוך אותו לחלק אינטגרלי מהרחוב. במסגרת זו שולבו עמודי תאורה בסגנון פריזאי ונשתלה צמחיה רעננה בין חלוקי נחל כחלק מעיצוב המקום.
על התפריט בסניף החדש: הסניף החדש כמו יתר סניפי הרשת בארץ מציע לצד 15 סוגים שונים של משקאות קפה איכותיים ומיוחדים, 30 סוגים שונים של תה וחליטות צמחים ופירות, מגוון של עוגות, עוגיות, קינוחים, סנדוויצ'ים, סלטים וארוחות בוקר ועסקיות. כל זאת באווירה ביתית ישראלית אך בניחוח בינלאומי.
And The Tea Leaf The Coffee Bean
על הרשת בעולם: "קופי בין"היא אחת מרשתות בתי הקפה הוותיקות והאיכותיות בארצות הברית ובעולם. בית הקפה הראשון של הרשת נפתח ב-1963 בברנטווד שבפרברי לוס אנג'לס שבקליפורניה. מאז התרחבה הרשת ויצאה את גבולות לוס אנג'לס, והיום היא מפעילה יותר מ-200 סניפים בסאן פרנסיסקו, בסאן דייגו, באריזונה בסינגפור, במלזיה, בטייוואן בדרום קוראה בדובאי ובישראל. בתקופה קרובה יפתחו סניפים בחוף המזרחי של ארצות-הברית, ובכלל זה גם בניו-יורק.
The Coffee Bean היא הרשת האמריקאית הראשונה שהחלה להפעיל בתי קפה בשיטת השירות העצמי , והפכה את השיטה לחלק מהפילוסופיה השיווקית שלה: להמתנה בתור יש משמעות. הלקוח נכנס לאווירה המיוחדת . מתבונן על מגוון המוצרים ויש לו זמן להחליט מה הוא רוצה להזמין. הלקוח הוא לקוח פעיל, הוא אקטיבי ולא פאסיבי.
על הרשת בישראל: באפריל 2000 נפתח בהרצליה פיתוח הסניף הראשון של רשת בתי הקפה הבינלאומית, The Coffee Bean & Tea Leaf, שהביאה ארצה סגנון בילוי חדש. בחודש יולי 2000 נפתח הסניף השני בחזית החדשה של קניון רננים בעננה. בחודש מאי 2001 נפתח הסניף השלישי ברח' אבן גבירול 75 פינת רח' הדסה ב-ת"א . בחודש יוני 2001 נפתח הסניף הרביעי ברמת החיל רח' ראול ולנברג 24 (מגדלי זיו). בחודש נובמבר 2001 נפתח הסניף החמישי ברח' יהודה המכבי 57 בתל-אביב.
על הקונספט: מאז הקמתה מלווה את רשת ה- Coffee Bean אותו הסלוגן: "Simply The Best", ולא במקרה. מאז פתיחתו של הסניף הראשון בישראל מקפידים ברשת בארץ כמו בכל העולם, על בחירת פולי הקפה ועלי התה האיכותיים ביותר.
על המשקאות הקרים והחמים:במשך השנים הפכה סידרת המשקאות הקרים של הרשת, ה - Ice Blended, לסדרת משקאות הדגל, גם אצלנו בישראל התאהבו במשקאות אלה המהווים כמחצית ממכירות הרשת בארץ. לצד 15 סוגים שונים של משקאות קפה ו-20 סוגים שונים של תה וחליטות צמחים. הרשת מתמחה בתחום הקפה וגם בתחום התה, ומקפידים בה מאד על הכשרתם של העובדים בכל מגוון התפקידים.
על מבחר משקאות הדגל המובילים ברשת: IceBlendded – משקה קר על בסיס תמצית קפה וחלב דל שומן, או רק חלב דל שומן , או מיצי פירות טבעיים, בתוספת וניל צרפתי או שוקולד הולנדי עם פתיתי קרח עשוי בבלנדר. המשקה מוגש בכוס מיוחדת בתכולה של cc330 ובמחיר של 18 ש"ח או בתכולה של cc 450 ובמחיר של 20 ש"ח. קפה לאטה – כוס גדולה, בתכולה של cc430 במחיר של 15 ₪, וכוס רגילה בתכולה של cc300 במחיר של 13 ₪. אספרסו – בודד 7 ₪ כפול 7 ₪. קפוצ'ינו – רגיל 9 ₪ חזק 9 ₪. מקיאטו – בודד 8 ₪ כפול 8 ₪.
על האווירה והמיצוב: הרשת הייתה הראשונה בארץ שהכניסה לבתי הקפה שלה גם כורסאות עור. בכל סניף ישנה ספרית קריאה מרשימה שבה ספרי אומנות, מגזינים ועוד. האווירה והסגנון המיוחד שלהם הוא חלק מהפילוסופיה של הרשת: המוצרים האיכותיים ביותר באווירה הנעימה ביותר.
בעלי התפקידים ברשת: מנכ"ל רוני זוננפלד, סמנכ"ל שיווק – יורם חישין. סמנכ"ל תפעול – אדם פרנקלין. חשב – איל חולי.
כרטיסית הנאמנות: כרטיסיה זו הידועה יותר בשמה PINK CARD (צבעה ורוד) מנוקבת ברכישת כל משקה שקונים בכל סניפי הרשת בעולם, מלבד משקאות הכלולים במסגרת ארוחות עסקיות או מבצעים. בהשלמת 12 ניקובים מקבלים משקה חינם על פי בחירת הלקוח.
על הכתובות של הסניפים: הרצליה פיתוח – בית נולטון, רחוב שנקר 14. רעננה - קניון רננים, רח' המלאכה 2. תל-אביב- רמת החיל , מגדלי זיו, רחוב ראול ולנברג 24 . תל אביב - אבן גבירול 75 ( פינת רחוב הדסה ) . תל אביב - יהודה המכבי 57 .
עם בואו של החורף ממליצים ברשת הקופי בין ליהנות מאחד ממשקאות החורף המענגים:
משקה צ'אי לאטה: חליטת תה בשילוב הל, קינמון, מנדרין, ציפורן ותבלינים נוספים, בתוספת וניל צרפתי, חלב חם וקצף חלב. מחיר כוס גדולה במחיר 18 ₪, מחיר כוס רגילה במחיר 16 ₪, מחיר כוס קטנה take away במחיר 9 ₪.
משקה תאוה טרופית לאטה: חליטת תאוה טרופית שהינה תה שחור עם פירות טרופיים, בתוספת וניל צרפתי, חלב חם וקצף חלב. מחיר כוס גדולה במחיר 18 ₪, מחיר כוס רגילה במחיר 16 ₪, מחיר כוס קטנה take away במחיר 9 ₪.
משקה מוקה לאטה: משקה חם על בסיס חלב חם, אספרסו משובח,שוקולד הולנדי וקצף חלב. מחיר כוס גדולה במחיר 17 ₪, כוס רגילה במחיר 15 ₪, כוס קטנה take away במחיר 9 ₪.
משקה ונילה לאטה: משקה חם על בסיס חלב חם, אספרסו משובח, וניל צרפתי וקצף חלב. מחיר כוס גדולה במחיר 17 ₪, כוס רגילה במחיר 15 ₪, כוס קטנה take away במחיר 9 ₪.
משקה וניל חם: משקה חם על בסיס חלב חם, וניל צרפתי וקצף חלב. מחיר כוס גדולה במחיר 15 ₪, כוס רגילה במחיר 13 ₪, כוס קטנה take away במחיר 9 ₪.משקה שוקולד חם
משקה חם על בסיס חלב חם, שוקולד הולנדי וקצף חלב. מחיר כוס גדולה במחיר 15 ₪, כוס רגילה במחיר 13 ₪, כוס קטנה במחיר 9 שקלים.


 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי