כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
לפני שהתותחים ירו הספיק צחי ספיר לבקר במסעדת "אפרה סקי" שבחרמון ולראות את הפריחה. היחצ"ן רמי מלין המליץ על מלונות נצרת המצויינים. התקווה והאופטימיות.

לפני שהתותחים ירו הספיק צחי ספיר לבקר במסעדת "אפרה סקי" שבחרמון ולראות את הפריחה. היחצ"ן רמי מלין המליץ על מלונות נצרת המצויינים. התקווה והאופטימיות.
תאריך הכתבה: 10/04/2002



מוכרחים להיות אופטימים. עם התפילות לשלום חיילינו, עם החרדה למגוייסים שבינינו, עם הבכי והכאב, אנחנו חייבים לראות את האור שבקצה המינהרה. חייבים לחשוב חיובי ולא ליפול לשחורות. מחר ישובו השקט והשלום לשכון במעונינו. מחר ניסע שוב לחרמון לראות בפריחה. מחר נלון שוב במלונות נצרת. כל זה אינו משל ולא חלום, ונכון כאור בצהריים.

צחי ספיר מדווח: דמיינו אוירה רומנטית. בקתת עץ, אח מבוער, נרות על השולחן ואוכל טוב. – במסעדת אפרה סקי שבנווה אטי"ב תקבלו זאת. גם מיבנה של בקתת עץ וגם אוכל טעים, לא פחות. הסתייגות קטנה: אולי איתרע מזלנו להגיע ביום בו חגגה במסעדה הקטנה משפחה בת 13 נפשות – כולל ילדים, כך שהסיכוי לערב רומנטי חלף עבר לו. נרות לא היו על השולחן והתאורה הייתה חזקה.
כשביקשנו מבעל הבית להזמין יין, הוא התעקש לדון מיד בתפריט, ורק לאחר מכן בסוג היין אותו נשתה. יש כאלה שיגידו שמדובר בהתאמת היין למנות, אנחנו התרשמנו שכאן היעילות קודמת, ויש לאפשר לטבח לסיים את הכנת האוכל.
לפתיחה הוגשו צנימונים עם חמאה מתובלת – פשוט ונהדר. יחד עם יין חדש שבעל הבית המליץ לנו. הרגשנו כי יש על מי לסמוך. מחירי היין במסעדה שפויים יחסית, אם כי באופן אישי איני מקבל את הגישה הרווחת כי בקבוק היין הזול ביותר צריך לעלות כמו המנה העיקרית (הלוא יין נועד ללוות את המנה ולא להחליף אותה).
למנות ראשונות הזמנו שני סוגי מרקים שהיו חמים, סמיכים וטעימים אך לא התעלו לרמה של מה שיכלו להיות.
למנות עיקריות הזמנו וקיבלנו סטייק פילה ברוטב פלפל – מנה נהדרת וגדולה, וגם צלעות כבש שהיו רכות ונימוחות. המנות לוו בירקות בסגנון אנטיפסטי כלומר, חלקם עשויים בגריל, משוחים במעט שמן ועשבי תיבול, וחלקם מבושלים. בכל מקרה תוספת נפלאה. הבעיה היחידה הייתה שהמנות הגיעו מהר מאד יחסית לשולחן כך שלא היה סיפק בידינו לנוח מעט לאחר המנה הראשונה.
למנה אחרונה הזמנו אגס מבושל שהיה סביר, טעים ולא יותר.
לסיכום: מסעדה טובה ושפוייה באזור הצפון. מחיר הארוחה לזוג: - 400 ₪, וזה גם כולל בקבוק יין ישראלי ב- 120 ש"ח. אם אתם גרים באזור, קרוב לודאי שתבואו לחגוג שם אירוע כלשהו. אם יהיה קצת שקט בארצינו, ואתם תטיילו ברמת הגולן, הנמצאת עתה בשיא פריחתה, שווה לקפוץ.
איך מגיעים? – עולים לרמת הגולן דרך קריית שמונה, הגושרים והבניאס, נוסעים עם השילוט עד שמגיעים לנווה אטיב. במקום להמשיך ישר לחרמון פונים ימינה ונוסעים כ- 100 מטר לפי השילוט. הערה חשובה: יש לבדוק שעות פתיחה עם בעל הבית בטלפון: 04-6981520.
המלצה של חינם: – להביא מהבית בצידנית בקבוק יין טוב, גבינות טובות ומיוחדות, כאלה שלא קונים כל יום, ירקות חתוכים, חבילת קרקרים, לנסוע בכביש גדות-הגושרים, כביש פנימי נהדר, לנסוע לאט, לפתוח חלונות, למצוא מקום נוח ויפה (ויש המון כאלה), ולחגוג.

היחצ"ן רמי מלין מוסר: נפתחה עונת התיירות בנצרת: מבחר מסעדות, לינות, אטרקציות, טבע, ארכיאולוגיה, מסגדים ובעיקר מלונות פתוחים מחכים לציבור הישראלי בנצרת. נפתח מחדש מלון גני נצרת שבכניסה לעיר.
טארק שחאדה מ"עמותת התיירות נצרת" מסר כי כל המלונות בעיר נפתחו וביניהם גם מלון "גני נצרת" בכניסה לעיר. במלון המשתרע על שטח של 140 דונם של חורש טבעי וכולל כ - 120 חדרים בסטנדרד גבוה. החדרים שופצו ושודרגו במסגרת במסגרת פרויקט "נצרת 2000". מנכ"ל מלון "גני נצרת" ג'וני שאמא מסר כי לרגל פתיחת המלון מחדש, יוצעו סיורים בני מספר שעות ללא תשלום בעיר שילוו במדריך מקומי. עוד מסר מנכ"ל המלון כי שלושת אגפיו של המלון פונים אל נוף העמק וניתן להינות בו מהטבע, שנימצא במרחק קצר מהעיר.
עוד נמסר כי מלונות מריוט ורנסנס, מלונות שהושקעו בהקמתם מליוני דולרים, פתוחים לציבור אף הם. נמסר כי מלונות אלה אירחו נופשים ישראלים במהלך החג ורשמו תפוסה גבוהה.
"עמותת התיירות נצרת" עוסקת בקידום וקידום התיירות בנצרת והסביבה.
העמותה מציעה מגוון סיורים בעיר ומסייעת בכל המידע הדרוש למבקרים בעיר.
לפרטים: עמותת התיירות נצרת: 04-6011072


 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי