איך השיקו תפריט חדש בערב של כוכבים במסעדת בארכה בתל אביב? איך הציבו שומר חמוש לילה אחר כך, ואיך משלמים עד 400 שקלים לזוג לאוכל מרוקאי מסוגנן?
תאריך הכתבה:
06/03/2002
במסעדת בראכה (ברכה) שברחוב אחד העם 22 בתל אביב השיקו תפריט חדש. הזמינו לערב ההשקה עשרות כוכבים, העמידו בכניסה (בשל עבודות החפירה באזור הכניסה מעט רחוקה) וואלט פרקינג כדי שיחנה עבור הכוכבים את מכוניותיהם הנוצצות, העמידו רקדנית בטן מצויינת, ופינקו את הסלבריטאים. ערב אחרי, אירע הפיצוץ במסעדת "סי פוד מרקט". במסעדת בראכה העניינים התנהלו כרגיל, אבל הלקוחות שהזמינו שולחנות שאלו בטלפון: יש בכניסה שמירה? רמי כהן, בעל המקום קלט את הרמז. מאותו לילה החל להציב בפתח המסעדה המרוקאית המיוחדת שומר מזויין. באותו לילה היתה המסעדה מפוצצת. בגן האחורי חגגו אנשי ביטוח ושוקי מדנס בראשם. באולם המרכזי חגגו עשרות סועדים. אנשים הסבו על הספות האדומות והרכות, הכורסאות הרכות. התאורה המזרחית הנעימה שפכה אור נכון, הכריות, העיצוב הקשתי, התיקרה המוגבהת, המלצרים בגלביות משי, הרקדנית במשי לבן ומוזהב, כל אלה יצרו אווירת אלף לילה ולילה, נעימות שלווה, שיכחון לרגע. רק הגעש הפנימי זכר שבעיתות מלחמה אנו מצויים. השף של המקום , משה אביב, הוא מהכוח העולה בקרב השפים הצעירים של ישראל. הוא גדל בבית עם מסורת בישול כורדית, עבד בנפטון שבאילת ובעצם לא רכש השכלת מטבח פורמלית. אף על פי כן התוצאה היא שף ייחודי בעל יד קלה ויוצאת דופן. אביב אחראי למנות מרוקאיות בסגנון ייחודי ושונה מכל המוכר לנו: הקוסקוס המסורתי הפך תחת ידו למעדן צרפתי, דגי האדמונית והלברק הפכו לדגים זעירים אניני טעם, חתוכים דק וקטן, מתובלים בטעמים לא מוכרים, ונימוחים בפה. החצילים המסורתיים הפכו לקיש טבעי מצופה טחינה, ויש בהם אלפי טעמי גן עדן. מה כבר אפשר לבקש מחצילים וטחינה? אחרי שטועמים את אלה של משה אביב, יודעים שאפשר גם אפשר. צלעות הטלה רכות ומצויירות, צלי העגל נמס בפה, הסלטים בליווי פטריות, ירקות גמדיים, חסות מסולסלות, הם חגיגה לחיך. הקינוחים הם שעשוע של מראות וטעמים החל מקינוחי פסיפלורה שהפכו לפרי אופנתי אצלינו וכלה במיקפאים מתוקים מנוקדים בגרגרי פרג. יש במטבח של בארכה הרבה דמיון, עושר וצבעים, תישלובת של מזרחיות מעודנת ומטבח נובל קוזין צרפתי מרתק. היינות שהוגשו ונחשבים ליין הבית הם מתוצרת ספרד. בין לבין מנקים את החיך בסורבה. פה ושם ישנם אלכוהולים מתוקים וקטנים, מרובי לימון מתקתק, נענע מצוננת וכדומה. המחיר לזוג מגיע לכ 400 שקלים, כולל יין, אף על פי כן המקום מלא. מיתון או מלחמה, אין בחלל השלו והמזרחי הזה אוירת מצוקה. יש תחושה של מיפלט מחיי היום היום, ולו רק לזמן קצוב. בערב הכוכבים נכחו ניר חכלילי ורעייתו מיירה, בטי רוקוואי וגלית לוי, ענת עצמון, דורון ג'מצי, רפי אמזלג והדוגמנית מירי גז, סלבריטאית הסצנות הגדולות מיכל בקר, צביקה פיק, שרה אנג'ל, דליה קהלני, אריק זהבי, אורי שטרק ורביד זילברמן, טלי לוונטל, עדה לזורגן, גולן נהרדעא, עופר רפאלי ועוד. אין קשר ממשי בין הכוכבים הנ"ל. אף אחד לא נידבק לאף אחד. אתה יושב לשולחן אחד, לוטש עינים לשולחן שני, פה ושם מתרומם וכורע להגיד שלום ליד שולחן אחר כפי שעשתה מעצבת שמלות הכלה גלית לוי, אבל האוכל מדביק בני אדם, גם האלכוהול. בסופו של הערב: אלו מדברים עם אלו, השף יוצא מהמטבח ומתערב בקהל, הבעלים רמי כהן ודן אזן מציגים את עצמם, איך נוהגת אימי לומר: "ידידות נבנית סביב האוכל". היא צודקת.
מסעדת בארכה, מקום מעוצב, רכות הצבע והמזרחיות
|
| רפי אמזלג והדוגמנית מירי גז
|
| גלית לוי כורעת ליד שולחנה של בטי רוקוואי
|
|
|
|