כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
ורד רבלין שרון הגיעה למסעדת השפית מיקה שרון שהגישה ליומהולדת חמש למסעדתה, מ"טעמי שפיות" תפריט ויין מומלצים ב 59 שקלים. ב"לה סנטרל" הגישו קפה טוב, ארוחת בוקר בינלאומית ודברי מאפה יוצאי דופן.

ורד רבלין שרון הגיעה למסעדת השפית מיקה שרון שהגישה ליומהולדת חמש למסעדתה, מ"טעמי שפיות" תפריט ויין מומלצים ב 59 שקלים. ב"לה סנטרל" הגישו קפה טוב, ארוחת בוקר בינלאומית ודברי מאפה יוצאי דופן.
תאריך הכתבה: 01/05/2002




השפית מיקה שרון במלאת חמש שנים למסעדתה

לאה אתגר, בהקלקת הגדלה גם מיקה שרון ליד הבר

העיתונאית ורד ריבלין שרון במיקה, יפה אמיתית

דינה לוסקי, אשת יחסי ציבור

יותר מכל טבח אנין טעם אחר, חשה השפית מיקה שרון את רחשי הציבור, הכיס והמצב. במלאת חמש שנים למסעדתה הידועה שברחוב מונטיפיורי 27 בתל אביב (פינת יבנה) מציעה מיקה תפריט אנין טעם של ארוחה מלאה הכוללת כוס יין מהאוסף הפרטי של כרמל מזרחי ב 59 שקלים. מוצעות שלוש ארוחות לבחירה. המבורגר, סושי ושיפודים. אני בחרתי בשיפודים: "מיקה קושיאקי". הפתיחה הייתה של סלט ירוק בוינגרט גזר. המנה העיקרית היתה שיפודים של כבד אווז וטונה אדומה ברוטב טריאקי, מלווים בתפוחי אדמה בתנור. הארוחה לוותה בכוס מוגבהת ונהדרת של יין ישראלי טוב. כלי השולחן באיכות גבוהה.
מי שמבקש קינוחים והם נפלאים אצל מיקה. צריך לחזור כמעט למחירי תל אביב הרגילים: עוגת שוקולד חמה עם וניל ב 34 שקלים או בננה רול עם גלידת קוקוס ב 29 שקלים. מחירי המנה העיקרית הרגילים נעים בין 70 שקלים ל 100 שקלים. אבל כל המחירים הללו הם לפני ההנחות: על התפריט הרגיל ששמו "דה בסט אוף מיקה" והוא מיבחר ממעדניה החביבים שהם גם חביבי הקהל יש כיום 25 אחוזים הנחה. גם זו הבנה של המצב בארצינו.
בחגיגת מלאת חמש שנים למסעדת מיקה נכחו עיתונאי מזון ועוד קרואים. מולי שפירא והעיתונאי הידוע בכינוי שלו לצ'ו מגלי צה"ל, מיקה סבן מגלובס, ועוד ידוענים בענף ביקורת המסעדות. הצלמת ענת מוסברג צילמה את מיקה שרון ליד הבר. מיקה הניצחית בחולצת טבחים ובשיער בהיר הגולש על עינה הימנית היא אמן של מזון, אשה יוצאת דופן בנוף המסעדנים הישראלי. כן נכחו ורד רבלין שרון- עיתונאית מוכשרת מעיתון גלובס שלאחרונה מקשטת את טורי הרכילות כרווקה יפה ומבוקשת ושלעיתים היא בת זוגו של גדי סוקניק. רק לעיתים. כן צולמה היחצנית החתיכה דינה לוסקי שמתנשאת לגבהים של כדורסלנית. גם אני לא עמדתי בפני פיתוי מצלמתה המלטפת של ענת מוסברג. בין הנוכחים בלטה העיתונאית עירית רוזנבלום מעיתון הארץ. רוזנבלום היא מאושיות העיתונות העברית: היא דייקנית, היא קפדנית, היא ידענית והיא אנושית. גם אחרי כמה כוסות יין בראש הצבעוני שלי, רוזנבלום נראתה בעיני ונשמעה באוזני כהאשה הכי שפוייה בעולמינו המטורף. רק עקרונותיה המוקפדים מנעו ממצלמתה המלטפת של ענת מוסברג להנציח אותה.
היה ערב חגיגי, אוכל משובח, אוירה טובה. מסעדה מומלצת מאד.


בקפה לה סנטרל שברוטשילד פינת אלנבי הגישו ארוחת בוקר בינלאומית עם בייקון והאם, גם קפה משובח ששמו "ג'ו קפה גורמה" ותפריט עוגות מרשת "בי.קי.דבליו" של הקונדיטור קלוד בן שימול. כמו בפאריס.

דויד קליין יבואן קפה ג'ו ורמי דבח מנהל לה סנטרל

אורחי קפה סנטרל, עומד בצד ברק בופמן הבעלים

ארוחת בוקר בקפה סנטרל

מסעדת "לה סנטרל" שברחוב רוטשילד 29 פינת רחוב אלנבי בתל אביב הרשימה אותי כמקום הזקוק עדיין לשיפוצים. אף על פי שהסבירו לי כי שימרו את האוירה המקורית של המקום, אני לא מצאתי אוירה בריצפת עץ צבועה אפור מגורד ובסוככי קש במרפסת פתוחה שמטרתם למנוע שמש. פרט לביקורת הפיסית על המקום יש לי רק מילים טובות להגיד על רמת המזון שהוגש:
השתתפתי בארוחת בוקר אנינת טעם לכבודם של כתבי ומחליטני מזון. המנות של מאפה, גבינה, ביצה והאם הזכירו לי את מנת "אג בנדיקט" האמריקאית אבל בעידון אירופי. הם ניקראים "קרוק מאדם" ו"קרוק מסייה", לפי הרכבם השונה. החסות הירוקות היו נקיות ומגוונות. הקרפים היו משובחים. הקפה שהתלווה אליהם ושמו "קפה ג'ו" הריח טריות והיתה לו ארומה מצויינת. העוגות ודברי המאפה הנילווים היו מהטובים שטעמתי בקונדיטוריות תל אביב. המדובר בבית מאפה המסונף למסעדה, המסונף או משתף פעולה עם יבואני הקפה. בית המאפה הוא ספק של עוגות לרבים מבתי הקפה המשובחים של תל אביב. העוגות צבעוניות, טעימות, עתירות חמאה וטעמים. בבתי הקפה השונים בישראל הם נימכרים לצרכן הסועד ב 24 עד 34 שקלים למנה.
האחראי למאפה הוא קלוד בן שימול שעבד זמן מה בבית המאפה "לה דורה" שבפאריס. הוא משמר את ניחוח השפה הצרפתית בדיבורו ואת ניחוח פאריס בהתנהגותו, ובטעמי המוצרים היוצאים תחת ידיו. בעלי לה סנטרל הם שלושה: ברק בופמן, גור קפלן וג'ונתן ווב. השלושה הם גם בעליו של בית המאפה הייחודי.
יבואן "קפה ג'ו" הוא דויד קליין, ומנהל המסעדה "לה סנטרל" הוא רמי דבח.
כל החבורה הזאת מקושרת זה לזה עיסקית ומקצועית וביחד הם עושים מוסיקה משובחת של קפה, מסעדה ודברי מאפה טובים מאד.


 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי