איך ביליתי ערב יוקרתי עם השף גולן אלדג'ם בהילטון תל אביב. המנות היו הכי טעימות שיש, החברה – הכי ביקורתית שאפשר, המחיר לפני הנחות 225 שקלים לסועד, מומלץ.
|
איך ביליתי ערב יוקרתי עם השף גולן אלדג'ם בהילטון תל אביב. המנות היו הכי טעימות שיש, החברה – הכי ביקורתית שאפשר, המחיר לפני הנחות 225 שקלים לסועד, מומלץ.
תאריך הכתבה:
08/05/2002
באותו בוקר "הרסתי" את עצמי בספורט. בערב הרשיתי לעצמי לאכול סעודת גורמה שש מנות, שהכין השף גולן אלדג'ם וארבעת השפים המסייעים, בהילטון תל אביב. זו הייתה ארוחת טעימות מהסרטים. הצרפתים מכנים אותה "מנו דה גוסטסיון", ארוחה של טעימות קטנות, מצויירות, נהדרות. מחירה לסועד רגיל 229 שקלים. עם הנחות וכמה אלפי כוכבים למחזיקי "לאומי כארד", וצריך להיות דוקטור כדי לחשב את הכוכבים, היא עולה רק 139 שקלים. החברה הייתה הכי ביקורתית שיש: צמרת מבקרי המסעדות הישראלית, כולם מבינים גדולים, כותבי ספרים ורצנזיות הגותיות, בקיצור: מתווי הדרך הגסטרונומית של המדינה. היה יין טוב, (מרלו ושרדונה של יקבי ברקן) אוכל טוב, הבשלנית פיליס גלזר חגגה באותו ערב יומהולדת, היו הרבה צחוקים טובים, גם רוני פורטיס מנכ"ל המלון נכח, ואי אפשר היה לבקש יותר. התחילו בטעימה קטנה מהמטבח של משהו קטן וסימלי שעד שהוא נעלם בנגיסה אחת, אתה כבר לא זוכר מה זה היה. הגישו לחם טוב, ויין ישראלי טוב. אחר כך הגיע קרפצ'יו עגל על שכבות גואקמולה (אבוקדו בנוסח מקסיקני) ועגבניות אפויות עם פסטו כוסברה. המנה הזאת הייתה מעדן אמיתי. שדרן הרדיו, אמנון פאר, היה מוכן לבקש עוד. המבקר אלי לנדאו, איש שמפמפם מיקטרת ותמיד שותק, ניראה נינוח. בחייו האחרים, לנדאו הוא מבכירי חברת ביטוח ידועה. המבקר דניאל רוגוב, איש אפוף שימחת חיים ועשן סיגריות, הפגין כמו תמיד חן ויידע רב. חיים שפירא מהג'רוזלם פוסט הגיע חייכני מירושלים, ואילו רות סירקיס המפורסמת, הגיעה בהרכב אימפריאליסטי של שלושה. כידוע סירקיס היא אימפריה של ספרים, של יידע ושל בישול. המנכ"ל של מפעלותיה המצליחים הוא בעלה. ממשיכי דרכה הם בתה תמי וחתנה עידו. הפעם, החתן הצטרף גם הוא. רות שלעולם אינה נחה סיפרה כי באמתחתה ספר חדש. אחר כך הגישו חזה שלו צלוי, קונפי בצלי שלוט, כרוב ניצנים וחזה אווז מעושן ברוטב קסיס. רק לכתוב את שמה המלא של המנה הזאת לוקח יותר מקום מן הגודל שלה בצלחת. כדי לנקות את החיך הגישו את מקפא השף בטעם פרי חמוץ מתוק. כתבו בתפריט "שרבט" כפי שנוהגים האמריקאים, וכל צמרת עולם המבקרים הרימה גבה: "למה שרבט ולא סורבה?!" כאילו נולדו כולם בפאריס. המנה העיקרית שהוצעה הייתה בשר או דג: מותנית בקר באסכלה, קונפי ירקות שורש, סלטין עישבי תבלין ורוטב סלרי וקימל. או לבחירה: פרידה צלויה במחבת, קוסקוס, עלי מנגולד, ואיולי מזעפרן. שתי המנות העיקריות היו חגיגה אמיתית. לקינוח הגישו שכבות של סלט תותי שדה עם חומץ בלסמי ובצק פריך עם גלידת קוקוס. כל גודל המנה הנהדרת הזאת היה כמו כדור פינג פונג. גם אז אתה כבר מלא. נאנח על הקלוריות שספגת אבל לא מפסיק להתפעל. לסיום הגיע חטיף שוקולד יוצא דופן במירקמו העדין. קחו בחשבון שהשוקולד הוא כשר, נעדר חמאה שמנת או חלב. אף על פי כן הוא היה מדהים בטעמו ובאיכותו. אחריו באו פטיפורים זעירים ונפלאים, קפה או תה. השף גולן אלדג'ם בן ה 31, שהיה אחראי לארוחה, הוא כוכב חדש בגסטרונומיה הישראלית. הוא גדל באיילת השחר, והתמחה במסעדתו של השף דניאל בולו בניו יורק. הוא השף הישראלי הראשון, עד כה היו זרים, שהתמנה להיות האחראי למסעדת הדגל "המלך שלמה" של המלון. המסעדה שאירחה את גדולי עולם, חתמה לאחרונה על הסכם עם רשת "מיריאד" הניו יורקית בבעלות כוכבי הוליווד כמו רוברט דה נירו, רובין ויליאמס ועוד. ברשת מיריאד ארבע מסעדות המדורגות במדריך מישלין כבעלות שלושה כוכבים, ובין הילטון תל אביב לרשת מתבצעים חילופי יידע וטבחים. כשהערב תם והגעתי הבייתה פתחתי את הטלויזיה. הודיעו על הפיגוע בראשון לציון, ועל חזרתו של ראש הממשלה מניו יורק. אמא שלי ואחיותי החורגות גרות בראשון. כל מה שחוויתי התגמד. במדינה שלנו, צריך לשמוח כל ערב, שאתה עדיין חי. (לאה אתגר)
רוני פורטיס, מנכ"ל הילטון. בהקלקת הגדלה: אמנון פאר, דניאל רוגוב, אלי לנדאו וארבעת השפים
|
| השף גולן אלדג'ם, בהגדלה גם ארבעת השפים המסייעים
|
| מוטי ורסס ופיליס גלזר, כיבתה נר יומהולדת סימלי באותו ערב
|
|
|
| כתבה הבאה | כתבה הקודמת | חזרה לארכיון
| חזרה לעמוד הראשי |
|