מסימני המיתון במסעדות תל אביב: עושים שינוי בתפריט או בצוות. מודיעים על פתיחה מחודשת. כך בפאפא ליאו וכך בתמוז.
תאריך הכתבה:
07/11/2002
מסעדות: פאפא ליאון מוכרת איטקלית, תמוז בנוה צדק מוכרת יוקרה. לאחרונה התרבו המסעדות המשנות תפריט, מחליפות חלק מצוות העובדים, או עושות שינוי אחר ומודיעות על תהליך התחדשות. כך מסעדת פאפא ליאו שברחוב יגאל אלון 30 בתל אביב וכך גם מסעדת תמוז שברחוב אחד העם 6 שבנוה צדק. מסעדת פאפא ליאו היא מסעדה איטלקית רחבת ידיים ונעימה, היא מסעדה נדיבת מנות והגיונית, גם אינה מגזימה במחיריה. אין שם נפילות והיא מקום טוב להינות מן המטבח האיטלקי ומשפע האלכוהולים, ולא לדאוג שמא תינחת עליך איזו אלפיה לתשלום. אפשר לסיים שם ארוחה בפחות ממאה שקלים לזוג. סעדתי שם עם קבוצה של עיתונאי מזון. כמובן הוגשו מיטב מנות הבית. מאכלי ים, צירופים אורגינלים של בשרים טובים, פאסטות וירקות. היה טוב. בשולחן סמוך סעדה משפחתה של רות גונזלס. היא ציינה כי הגיעה לסעוד באופן פרטי. בסמוך ישב בעל הבית, אבנר שמו, וצפה על המתרחש. הייתה תחושה שמשתדלים ושגם ברחוב סואן וראשי כמו יגאל אלון יכולה להתקיים בכבוד מסעדה נחמדה. . מסעדת תמוז בנווה צדק מצטיינת באוירה יאפית חדשנית ואינית, מחיריה גבוהים מהממוצע. אף על פי שיש שם צהריים עיסקית בשבעים שקלים. אבל לא מכבר היתה תקופה שפלצני העיר שאלו זה את זה: "תגיד, במסעדת תמוז כבר אכלת?" ואכן, מדובר בבית יפהפה צבוע כתום ובסגנון ספרדי ים תיכוני, עם חצר בנווה צדק ברחוב שהוא תחילתו של אחד העם, ורבות בו המסעדות האופנתיות. אחת מהמסעדות ברחוב ששמה: ננה בר, זוכה להצלחה רבה במיוחד בשל אוירת הגינה היפהפיה שלה, ואחרת בשם סביח, זוכה לחיבתם של אוהבי המטבח העירקי. נחזור להתחדשות המסעדה ששמה תמוז: הגענו לפתיחה מחודשת מספר שניים בתמוז. תמוז נחשבת לצרפתית עם מטבח עילי. בפתיחה המחודשת היה צפוף, שמח, מלא באנשים צעירים ואופנתיים. נתנו יין אדום וכמעט שום כלום לאכול. אמנם הסתובבו עם מגשי חטיפים, אבל כמויות האורחים שזרמו למקום עלו בהרבה על כמויות החטיפים. פתיחה כזאת של כל כך הרבה אנשים במקום אחד נחשבת להצלחה. באים להתחכך, לראות ולהיראות ולא לאכול. כמתנת מזכרת נתנו קופסא זעירה של תבלינים. נחמד. בין האורחים גלית גיאת, דלית קהן, מיכל זאבי, סמדר ויעל נמרודי, דורן כספי, מנורי עומר ועוד. תמוז עברה שינויי בעלות: במקום גיל סלווין ויגאל פרגמנצב נכנס ריצ'ארד בריצ'ר, בריטי שעשה עלייה. כך גם חלו שינויים בקבוצת הטבחים, התפריט ועוד. אנו מאחלים הצלחה לשתי המסעדות המתחדשות.
|