כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
הטבחים בישלו בשביל החבר'ה והכי טעים יצא הסלק העירקי.

הטבחים בישלו בשביל החבר'ה והכי טעים יצא הסלק העירקי.
תאריך הכתבה: 08/03/2001



במסעדת הדלי דן במלון דן פנורמה בתל אביב מוכרים ארוחות מזנון בסגנון ארוחות עמים ועדות ישראל. מחירה של הארוחה בצהריים 78 שקלים ובערב 98 שקלים. הרעיון די נחמד: כל יום מתחלף סגנון האוכל, כך מיום ראשון עד יום שישי מגישים שם סעודות בסגנון אמריקאי, כורדי, ויאטנמי, בוכרי, איטלקי ומרוקאי. או בסגנונון לבנוני, עירקי, תאילנדי, רוסי, פרסי, טוניסאי. רק כדי לזכור איזה סוג אוכל יש באיזה יום צריך להיות דוקטור. אכלתי בארוחת הדגמה בכמה סגנונות. היה שפע של אוכל די מעניין וגם קהל שמח של טועמים. כמה מהטועמים לא הסתפקו באוכל אלא הירבו בוודקה. היה שמח.
פגשתי שם את ג"קסי, המטייל הניצחי מטעם לאשה וידיעות אחרונות. ג"קסי הוא גם חבר הועד בידיעות אחרונות. את התנאים הטובים לעיתונאי העיתון זוקפים לזכותו. היו גם אמנון פאר שיש לו תכנית רדיו כל יום חמישי אחרי חצות, אמיר קמינר שנחשב לכוח עולה בביקורת הקולנוע ועולם הבידור, רות סירקיס בעלת אימפרית ספרי הבישול שסיפרה כי רכשה לאחרונה וילה בשחמון שבאילת, והיו עוד אורחים. כל השולחנות היו מלאים בסועדים, סביר להניח משום שהיחצן היה רן רהב.
סיפרו כי הטבחים של המלון מבשלים לעצמם בכיף בסוף היום. כל אחד במתכונת בית אבא שלו. כך נולדו סעודות העמים תחת ניצוחו של השף מיקי ניר והשף התפעולי איציק ידגר. אוכל של מלון לא יכול להיות אנין טעם, במיוחד אם הוא עומד במזנונים. בהתחשב בנסיבות, הארוחה בהחלט טעימה ובהחלט שווה את הכסף. כל המנות בפחות ממאה שקלים ובשיטת אכול כמה שתירצה.

מרק הסלק העירקי

שמתי לב שהטועמים הכי אהבו את מרק הסלק העירקי שכלל קובות עגולות. משום שלא יעלה על דעתי לבשל לעצמי מרק סלק עירקי החלטתי שהמתכון שווה רישום. מי יודע אולי אחליט יום אחד להכין מרק כזה. למי אגיש אותו? אולי לאורחים אשכנזים . מה זה חשוב? המרק היה אדום וטוב.
להלן המתכון להכנתו: חצי קילו סולת, 250 גרם בשר טחון, בצל קצוץ, סלרי עלים קצוץ, סלק גדול חתוך לקוביות, 7 כוסות מרק עוף, חצי כוס לימון טרי, שלוש כפות סוכר, מלח ופלפל שחור.
בקערה שטוחה יוצקים שניים וחצי כוסות מיים חמימים עם מלח ומפזרים מעל את הסולת, עד לקבלת עיסה רטובה מאד. ממתינים 20 דקות. מערבבים את הבשר עם הסלרי והבצל ומתבלים. בינתיים מרתיחים את מרק העוף ןמוסיפים את קוביות הסלק, מתבלים ומבשלים 40 דקות. יוצרים כדורי סולת וממלאים אותם בתערובת הבשר ומכניסים לתוך המרק הרותח. מבשלים כעשרים דקות. אפשר להגיש עם אורז לבן.
אם לא מצליחים פונים בתלונות לרני רהב.


 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי