כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
מסעדה אילתית הזמינה מאות לארוחת טעימות. היו אצות.

מסעדה אילתית הזמינה מאות לארוחת טעימות. היו אצות.
תאריך הכתבה: 16/10/2000



עדי בן יקר, ורעיתו דינה, בעלי המסעדה הצפה פאגו פאגו באילת האכילו חינם במשך חמישה ימים, 200 ארוחות סושי למחליטני מזון אילתים. המחליטנים, אנשי מקצוע או חובבים, נהנו ושיבחו. פרט לאורחת אחת שהתעלפה ואחרת שחשה ברע. בשל המבוכה והדאגה התייעץ בעל הבית בעניין עם שלושה מאורחיו, פרופסורים ידועים מהמכון לחקר הדגה באילת. השלושה: ד"ר מוקי שפיגל, ד"ר עמוס טנדלר וד"ר אריק דיאמנט הגיעו למסקנה כי אצות מסוג וואקמה, עשויות לעורר במקרים נדירים תגובה אצל סועדים. יצויין כי באצות וואקמה מרבים להשתמש במרקים ובסלטים במטבח היפני המסורתי. בהכנת הסושי נוהגים להשתמש באצות נורי שהן מסוג אחר.
לאחרונה ייבא בעל מסעדת פאגו פאגו מומחה לסושי ממסעדת מרו הידועה בבנקוק. הוא טילפן לכ 300 מחליטנים מקומים. 200 מהם שמחו להגיע, ולשבת על ארוחת סושי וסאקי (יין אורז בד"כ מוגש חם). המסעדה הוקמה לפני כ 15 שנה. עדי היה אז ימאי וההתחלה הייתה על רפסודה. כיום, המסעדה הותיקה, נחשבת למושקעת ולבעלת מוניטין. ברשימת המוזמנים שלה נימצאים: אבנר ומיכל און מהילטון, דובי ורונית כהן ממועצת העיר, השף אופיר קדם ממלון דן, יוסי פלורנטין מקולומבוס, שגיא רויכמן מבעלי הגרין ביץ' ונישה. איריס בל וערן קורץ מהרדיו המקומי, יוסי אני מהתאחדות המלונות, האחים דני ורפי הוכמן, האחרון הוא ראש עיר לשעבר, רופא העיניים ד"ר גלעד, עורכי הדין יעל דרהבי ושי גור, הרוקח יקי מיכלין, הפירסומאים יורם וידן ואהובה זייד ועוד ועוד.
לפתיחה הגישו מרק אומיסושירו. המרק עשוי כרוב, גזר, סומסום, טופו ואצות וואקמה היה נחמד. סלט הווקאמי שהגיע אחריו היה טעים אך מעט חמוץ. שיפוד עוף יקיטורי שעגבניה נעוצה בראשו, היה קצת חיוור. אבל הסושי והסשימי היו מצויינים. הדגה לסושי מוטסת מחו"ל שלוש פעמים בשבוע כמו במסעדות היוקרה של תל אביב. היא כוללת דגים כמו: סלמון וטונה טריים, אריצ"ולה, לברק שניקרא גם סיבאס, באס הסלע, ודניס. גם הטמפורה שכללה טיגוני שרימפס, קלמארי וירקות היתה טובה מאד.
ההגשה הייתה אסתטית ובכלים יפים. מאור סרגוסי היה אחראי.
אם לא נכללת ברשימת המוזמנים האילתיים של המקום הרי סעודת סושי לשניים שכוללת כ 25 חתיכות עולה 150 שקלים. סעודת מאכלי ים רגילה עולה 240 שקלים לזוג. דרך אגב, גבי קדוש לא היה שם.


 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי