רשת "לחמי" בבעלות סטף וורטהיימר ומשפחת זוהר, פתחה סניף ברמת השרון ומוכרת גם פשטידות.
תאריך הכתבה:
03/11/2001
רשת "לחמי" פתחה סניף רביעי ברמת השרון. הסניף החדש הממוקם ברחוב סוקולוב 37 מתפרש על שטח של 40 מ"ר. בהקמת הסניף ובעיצובו הושקעו כ –300,000 ש"ח. לרשת סניפים בכפר - סבא, נהריה, ותל אביב, ומוצריה משווקים ב 900 נקודות מכירה ברחבי הארץ. פתיחת רשת החנויות נועדה לחזק את המותג "לחמי" ואת התמיכה בשוק הקמעונאי המוכר את מוצריה. קונדיטוריית "לחמי" נמצאת בבעלות משותפת של התעשיין סטף ורטהיימר ומשפחת זוהר.
סניף לחמי החדש
| בחנות החדשה ניתן למצוא את כל מגוון העוגיות המתוקות של לחמי (כ – 30 סוגים), מגוון של עוגיות ועוגות ללא סוכר, עוגות שמרים של לחמי, עוגות פאי ועוגות בחושות.בנוסף, נמכרים בחנות מוצרים ייחודיים מתוצרת לחמי אשר אינם נמכרים בחנויות אחרות. מדובר במוצרים כגון, פשטידות ביתיות, בלינצ'סים מיוחדים, פאיים עם פירות, עוגות שמנת, עוגיות לחמי במשקל ופטיפורים שונים. כן ניתן למצוא גם מגוון עשיר של לחמים מיוחדים, לחמי שיפון, דגנים ולחמניות שונות. קונדיטורית לחמי הוקמה בשנת 1981 על ידי מרים ורטהיימר ז"ל וגבי זוהר. כיום מוחזקת הקונדיטוריה בשותפות שווה בין משפחת זוהר וסטף ורטהיימר. את הידע המקצועי שאבו המייסדים מקונדיטור שוויצרי, פאול שרטנלייב, אותו פגשה מרים ורטהיימר בעיירה פלימס בשוויץ, שם היה בעליה של הקונדיטוריה הותיקה "לה – סיאלה". פאול שפרש לגמלאות באותה עת השתכנע לבוא לישראל ובמשך כמעט כשנה לימד את המייסדים ואת פרד ואן קאוק – קונדיטור הולנדי שעבד בלחמי, את רזי תורתו. כדרכם של המייסדים וכדרכו של הקונדיטור השוויצרי הדייקן חרטה לחמי על דגלה את סמל האיכות והקפדנות. במשך שנים רבות טיפחו גבי ומרים את בית הקפה והקונדיטוריה הקטנה תוך שהם מקפידים להיצמד להורתו ומורשתו של פאול.
בשנת 1995 החלו לחשוב בלחמי על שיווק העוגיות מחוץ לגבולות נהריה. אורי זוהר, בנו של גבי, וכיום מנכ"ל לחמי, החליט לקחת את המשימה על עצמו והחל עובר ממעדנייה למעדנייה ומציע את מבחר העוגיות של הקונדיטוריה. יוסי, אחיו של אורי וקונדיטור במקצועו, ניהל במקביל את המאפייה הקטנה שבנהריה. עד מהרה הפכו העוגיות לסיפור הצלחה. האריזה השקופה סימלה מחד את הפשטות והביתיות ומאידך אפשרה לראות את המוצר ולשמור אותו היטב לאחר הפתיחה. טעמן הביתי של העוגיות הפך אותן לשם דבר בקרב אוהבי המאפים. בהדרגה הפכו מוצרי לחמי ליותר ויותר נפוצים. כבר בתחילת הדרך הקימה לחמי רשת הפצה עצמאית שנועד להבטיח את איכות הפצתן של העוגיות ללקוח הסופי ואת טריותן על המדף. בשנת 95' הוכנסו מוצרי לחמי לרשת קו – אופ הריבוע הכחול ולאחריה לרשת שופר סל וקו – אופ צפון. כיום נמכרים מוצרי הקונדיטוריה בלמעלה מ – 500 נקודות מכירה ועוד כ – 250 סניפים של רשתות השיווק בכל הארץ מקרית שמונה ועד אילת. בנוסף מייצרת הקונדיטוריה את אריזות השי לחדרים של מלונות רבים, ביניהם רשת מלונות הולידי אין, מלונות שרתון ועוד. כמו כן מפעילה לחמי קו חלוקה מיוחד ויומיומי ל – 70 בתי קפה באזור המרכז ביניהם בית קפה אלכסנדר, רשת קופי טו גו, רשת אספרסו בר של אילנס ועוד בתי קפה רבים. לאחרונה החלה לחמי לייצר לחברת אל על את המנות האחרונות. לחמי, אשר כל אריזות מוצריה מעוצבים על ידי הגרפיקאי פיליפ בולקיה, עיצבה עבור אל על אריזת צלופן המכילה שתי עוגיות שקדים וקשורה בסרט רפיה ומדבקה. בראשית שנת 99' רכשה לחמי ידע מיוחד לייצור עוגות שמרים ונכנסה לתחום ייצור העוגות. היא החלה מייצרת סוגים שונים של עוגות שמרים ועוגות בחושות, אשר נמכרות במעדניות וברשתות השיווק. במקביל שקדה לחמי על המשך פיתוח טעמים וסוגים נוספים של עוגיות ומאז 95' נוספו עוד למעלה מעשרים סוגים שונים של עוגיות.מאמץ מיוחד הושקע בפיתוח וגיוון סדרת העוגיות ללא סוכר של לחמי. מתוך מודעות לצורכי אוכלוסיית הדיאטנים החליטה לחמי לשקוד על פיתוח עוגיות ללא סוכר אשר טעמן ואיכותן יהיו כאלו של העוגיות הרגילות וללא טעמי הלוואי הנפוצים במאפים ללא סוכר. כיום מייצרת לחמי שבעה סוגים שונים של עוגיות ללא סוכר, כולל עוגיות מחיטה מלאה ללא סוכר, אשר מהוות אלטרנטיבה הולמת ואיכותית לחולי הסוכרת. סדרת מוצרים נוספת ולא שגרתית היא סדרת המאפים המלוחים של לחמי. מדובר כיום בשבעה סוגים שונים של עוגיות המכילות בתוכן גבינות קשות מסוגים שונים כגון קשקבל, צ'דר, רוקפור ועוד. בימים אלה שוקדים בלחמי על סדרת מאפים מלוחים חדשה וחדשנית אשר תצא בקרוב. על מלאכת פיתוח המוצרים אחראי יוסי זוהר, כיום מנהל המאפיה, אשר עובד בקונדיטוריה מילדותו. יוסי למד את מקצוע הקונדיטוריה בתדמור והשתלם בקונדיטוריה גרמנית גדולה. במהלך 15 שנות עבודתו בלחמי צבר ידע ניסיון ואינטואיציה רבים אשר, בנוסף לדמיון רב, מהווים חלק חשוב ביכולת פיתוח מוצרים יצירתיים ואיכותיים. כיום שוכנת המאפייה באזור התעשייה הצפוני של נהריה. היא מייצרת ומשווקת למעלה מ – 60 מוצרי מאפה שונים ומגוונים. בית הקפה והקונדיטוריה עדיין שוכנים בדיוק באותו מקום בו קמה הקונדיטוריה על שדרות הגעתון בנהריה. איך עוצבה החנות ברמת השרון? על מלאכת התכנון והעיצוב הופקדו משרד "הייבלום תכנון ועיצוב" – משרד המתמחה בתכנון ועיצוב בתי אוכל, וסטודיו "פיליפ בולקיה". על המתכננים הוטלה המשימה לבטא דרך חנות זו את האופי המיוחד של המותג בתכנון ובעיצוב נעשה שימוש בחומרים בסיסיים ואיכותיים כהד למסורת רבת השנים של אפיה במטבח קטן ואינטימי: פשטות, בסיסיות ואיכותיות, לצד שימוש בחומרים עכשוויים המחזקים את הפן המודרני של לחמי ויוצרים תחושת נקיון ובהירות.
סניף לחמי בר"הש
| הרצפה הינה רצפת בטון זהובה אשר נוצקה במרקם חומרי, קירות החלל חופו בלבני סיליקט צהבהבות והתקרה צופתה במתכת. לתצוגת מגוון העוגות והעוגיות הארוזות תוכננו מדפים מאסיביים גם הם מעץ אלון מיושן, ובמרכז החנות נבנה "אי" מרכזי עליו מונחות טעימות ממגוון העוגות, העוגיות, הקישים והפאיים. תמונות קנבס גדולות בשחור לבן התלויות על כבלי פלדה מביאות אל המקום דימויים אוטנטים אשר צולמו במאפיה בנהריה ומשלימים את האווירה המיוחדת במקום.חלון הראווה קיבל דגש מיוחד ונבנה כמיצב ובו 20 צנצנות מוארות ומלאות בסוגים שונים של עוגיות. דלפק גבוה בתוך החנות, ושולחנות וכסאות עץ אלון וברזל אשר הוצבו בחוץ מאפשרים להרחיב את החוויה. לעוברים ושבים קשה לפסוח על החנות, המראה המיוחד שלה והאיכות שהיא משדרת, מושכים ושואבים את המבקרים לחוויה של ניחוחות.
|
|