כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
איך חגגו בבית שגריר צרפת בישראל יבוא של יינות "שפוטייה"? איך אכלו מעדנים ב"סטייל"? איך שתו ונהנו באוירה תרבותית ומענגת? מי הגיע?

איך חגגו בבית שגריר צרפת בישראל יבוא של יינות "שפוטייה"? איך אכלו מעדנים ב"סטייל"? איך שתו ונהנו באוירה תרבותית ומענגת? מי הגיע?
תאריך הכתבה: 29/11/2001



הזמנה לביתו של שגריר צרפת היא תמיד חגיגה. קודם כל שגריר צרפת לא גר כשאר השגרירים בהרצליה פיתוח, אלא מתגורר ביפו, באזור ציורי. דווקא במקום בו הוא כאילו אומר: אני מחבר בין שכנים יהודיים לשכנים ערביים. הבית שלו הוא מהיפים והסולידיים שיש בישראל. על הקירות ציורים ותיקים, לא קשקושים מודרניים. הריהוט צרפתי נעים. לא כבד מדי ולא חדשני. הגן יפהפה, מואר נכון, לא גדול מדי ולא קטן מדי. גם אין בו בריכה נוצצת. התיפאורה של בית השגריר היא בפני עצמה, התחלה לערב מבטיח.
הוסף לכך את העובדה שהחברה הסקוטית מתל אביב בבעלותו של דן ליאור החלה לייבא מצרפת, יינות "מ. שפוטייה" שהוא יקב מוביל בעמק הרון. לכבוד האירוע קיימו בבית השגריר ערב טעימות של מיבחר היינות והמשקאות החריפים שמייבאת החברה הסקוטית. סידרו את היינות הרבים על כמה שולחנות טעימה, כאילו היה זה שוק אלגנטי. ציידו כל אורח בכוס יין דקה ומבהיקה. שמו לפני כל יין המיועד לטעימה גליון נייר לקחת הביתה ועליו רשומים פרטי היין שטועמים. הניחו על השולחנות גם מיים מינרלים מתוצרת אביאן, וכלים עמוקים לשפיכת הנוזלים שמשמים לשטיפת הכוס בין טעימת יין ליין. גם הניחו פיסות לחם לח, כדי שהטועמים יוכלו לאכול אותן בין טעימה לטעימה ויכינו את החיך לקראת טעימת היין הבא.
בנוסף על האירגון המקצועי והאלגנטי, הכינו מזנונים של חטיפים ממטבחו של שף השגרירות הצרפתית. החטיפים היו מעדנים ממשיים. כל אחד קטנטן ומשובח וטעים להפליא. כך ניתחי סלמון כבוש, לא מלוח מדי, לא שמן מדי, פשוט מצויין. כך פחזניות זעירות עם "בייבי שרימפס" ורוטב מופלא. כך קישים קטנים שטעמם מעודן, ניתחוני בשר בקר חצי נא ברוטב חרדל דיז'ון צרפתי, פרוסות באגט נהדרות וקטנות, ניתחוני פואה גרה משני סוגים, ירקות ומיטבלים, פשוט חגיגה לעיניים ולחיך.
בגן הנהדר הגישו קפה מצויין וקינוחים. גם הקינוחים הקטנים היו חגיגה אמיתית לעיניים ולחיך. הכי טעימים היו קינוחי כרמל מסוכרים. אין כמו הצרפתים שמבינים לחיכם של הסועדים. קבלת פנים שלהם היא מהכי משובחות ויפות שאפשר.
בין הקרואים הסתובבו רבים מהמקצוענים בענף המזון: כותבי טורי ביקורות בתיקשורת, כמו דניאל רוגוב שכולם מדברים בשיבחו, זאב ענר הידוע, פיליס גלזר, תמי זילברג לשעבר ממעריב והיום בגלובס ביחד עם בתה המדהימה בהופעתה, בני הזוג גור שעורכים מגאזין למזון, וגם צעירים חדשים בענף, כמה מהם צעירים מגולחי ראש עם משקפיים אינטליגנטיות עגולות וקטנות. בין הצעירים זיהיתי למשל את אבישי תנעמי מ"גלובס". היו גם סלבריטאים הנחשבים למבינים בתרבות האוכל: כמו יונה אליאן ובעלה ששי קשת, ששון גבאי ורעייתו דפנה, וגם מני פאר שאת רעייתו קרני לא פגשתי. הגיע גם יואב גינאי עורך, מפיק ומנהל את תחנת הרדיו "קול ישראל" 88 אף. אם. מן השגרירות הצרפתית פגשתי גבר נחמד ששמו סרג' זובסצ'ינסקי שהוא הקונסול לענייני תרבות, את דינה משיח הנספחת לענייני חקלאות ואת יעל אברן נספחת העיתונות. פגשתי גם את בני משפחת טריבקס בהרכב מלא: משה ואורה, דפנה ומנחם.
החלק הרישמי כלל את נאום השגריר הצרפתי שדיבר צרפתית, את נאום דן ליאור מהחברה המייבאת ואת נאומו של האורח שהגיע מצרפת שהוא מנהל היצוא של היקב של מ. שפוטייה.
אני מביאה את תרגום נאומו של שגריר צרפת. הנאום מדבר בעד עצמו, והוא מובא כאן באדיבותה של יעל אברן. משום שהיא כתבה לי את שמה באותיות לטיניות, אני מקווה שלא טעיתי ולא החלפתי בשמה את האות אלף באות עיין.
נאומו של שגריר צרפת בישראל, מר ז'אק הונצינגר:
בעונג רב, אני מקבל את פניכם כאן הערב, בבית שגריר צרפת בישראל.
ברצוני להודות במיוחד למר דן ליאור, יו"ר Scottish Trading . ידעת לבחור, ידידי היקר, חלק מן המוצרים הצרפתיים המצטיינים, כאשר הבאת לישראל את יינות השמפניה של היידסיק ומאם, את יין הארמניאק מרקיז דה מונטסקיה, וגם את מיטב ייצרני הקוניאק.
אני מבקש גם להודות במיוחד למר קריסטוף תומא, מנהל היצוא של חברת Chapoutier, שלא היסס לבוא לישראל כדי להציג בעצמו את מוצריו.
לבסוף, אני מודה גם לצוות המחלקה הכלכלית שליד השגרירות, במיוחד לגב' דינה משיח, שעשייתם המתמדת תורמת להכרת מוצרי החקלאות הצרפתית בישראל.
עבורי, זאת הנאה מיוחדת לפתוח את הערב הזה. שכן, אני סבור שידידינו הישראלים אינם מכירים דיים אחד משיאי הטכנולוגיה שלנו, מעבר למטוסי אירבוס, טילי אריאן או הרכבת המהירה TGV -- כלומר היינות המובחרים שלנו. בעצם, ידידי היקרים, אני מקווה שלאחר ערב מהנה זה, אתם תגשו לטעום את היינות הטובים ביותר שלנו ביקבים עצמם, ישירות בצרפת -- אם בבורגונדי הנהדרת, בגבעות של מידוק, או בעמק הרון. אולי ידעתם, שלאחר 40 שנות נדודים נעצר משה בגבולה של ישראל; אך נוח, שהיה עתיק ממנו וכנראה לא פחות מוכשר כאשר גילה את פרי הגפן, בוודאי נעצר בצרפת גופא.
אני מאמין שהערב, כאן בביתו של שגריר צרפת, האירוע הזה מסמל כראוי, פעם נוספת, את דבקותנו בפיתוח הקשרים העמוקים והחזקים שבין צרפת לישראל.
על כן, אאחל לכולכם "לחיים !" -- A la vie.
לאה אתגר


 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי