כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
איך האוכל במסעדה הצרפתית היוקרתית רוטשילדס? ואיך הוא במסעדה העממית "מונגוליאן? איך מלון העסקים הסמוך "דה לה מר"?

איך האוכל במסעדה הצרפתית היוקרתית רוטשילדס? ואיך הוא במסעדה העממית "מונגוליאן? איך מלון העסקים הסמוך "דה לה מר"?
תאריך הכתבה: 12/01/2002




מסעדת רוטשילדס:

מקום מעוצב בנעימות בנווה צדק, בבניין מחודש עם אוירה. על הקירות תלויות תמונות יפות. הכלים נאים. המקום מושקע. השף בונואה וינואז, הוא צרפתי אורגינלי מאזור בריטני שהתמחה במסעדות חוצלארציות טובות המתמחות בפירות ים.
התפריט של טעימות קטנות הנקרא בצרפתית "מנו דה גוסטסיון" פשוט נהדר וכולל:
טרין כבד אווז עם פירות יבשים
LORRAG פילה
לובסטר
מדליון עגל חלב על מצע פירה כרישה ברוטב רוזמרין וציר עגל חלב
קוקי סאן ז'אק על מצע פירה פטרוזיליה
ולקינוח : קרפ סוזט
המנות מעוצבות וטעימות מאד. השף הוא אמן אמיתי. כבד האווז עם הפירות טוב במיוחד. הלובסטר היה מעט קשה לטעמי. ההגשה והשירות מעט איטיים. אולי משום שהמקום החליף בעלים ותפריט והוא נימצא בתקופת הרצה. המנות אינן גדולות. כשמן כן הן, טעימות בלבד. בהתחשב במצב הכלכלי במשק, המחיר של ארוחת הטעימות שעולה 200 שקלים לסועד כולל יין, די גבוה. בליגת המסעדות מסוגה של רוטשילדס, זה פחות או יותר המחיר המקובל.
במסעדה שני חדרי אירוח המכילים 100 מקומות ישיבה.
רחוב עין גנים 8, נווה צדק, ת"א. טלפון: 5164499


ניל סאקר וחביב שמעוני מבלים ולא מודאגים ברוטשילדס

מנהלת רוטשילדס גלית, ואשת יחסי הציבור מיקה שורוק

מסעדת רוטשילדס-מראה כללי



מונגוליאן גריל בר:

בעל המסעדה ארז זיו נבחר לאחרונה ליושב ראש איגוד המסעדנים וצריך להניח שזה אינו רק תפקיד עסקני אלא המסעדה שלו צריכה לשמש ראי למסעדני ישראל. "נוצץ" מאחל לארז זיו הצלחה בתפקיד, ומאחל ליו"ר היוצא, גדעון בן עמי, המשך נעים גם מחוץ לתפקיד.
מראה המסעדה בינוני פלוס, על השולחנות מפות חום פסטל, המקום נקי ומחומם. יש מרפסת זכוכית סגורה מסוג הסגירות התל אביביות הרגילות. הייחוד: עבודות מתכת כהות מבית היוצר של האמן לורנס זיו שהוא אדם יקר שעבד ביפו העתיקה במשך שנים רבות והוא אביו של בעל המסעדה.
הפטנט של המסעדה הוא גריל מתכת גדול שעליו מניח הסועד את מה שבחר לאכול: דגים, עופות, בשר, ירקות, איטריות דקות ועוד.
המיבחר מונח על דלפק סלטים והוא צבעוני ומושך עיין. איכות הבשרים והדגים סבירה. זו לא מסעדת גורמה אלא מסעדה המוכרת ארוחה טעימה ולא משמינה השווה לכל נפש במחיר סביר עד כמעט גבוה. במזרח ארוחה כזאת נחשבת לזולה. אצלינו היא חידוש מסויים בגלל הגריל ובגלל הבחירה של מה שאתה רוצה לאכול. הלחם מצויין, יש חמוצים ופתיחות קטנות נחמדות המונחות בפינכאות קטנות על השולחן.
מחירה של ארוחה הכוללת קדרת מונגוליאן מן הגריל עולה 98 שקלים. כשנוספים לה יין ושתייה קלה, אורז ובשר מבושל מגיע מחירה ל 110 שקלים. ארוחת סושי בר עם מרק מיסו עולה גם היא 98 שקלים. הסושי-מאן עובר בין השולחנות עם עגלת סושי כשעליה כל החומרים להכנה. הלקוח בוחר מן העגלה את ההרכב שיחפוץ לאכול. המנות מוכנות לפני העיניים.
הארוחות הנ"ל אינן כוללות קינוח. בצהריים עולה הארוחה 59 שקלים וכן כוללת מנה אחרונה.
מונגוליאן נמצאת ברחוב הירקון 62 בתל אביב. הטלפון: 5174188


מסעדת מונגוליאן

סוויטה במלון "דה לה מר" בירקון 62 תל אביב

לובי במלון דה לה מר לאנשי עסקים


ממש בבניין המסעדה "מונגוליאן" שוכן מלון קטן וחדש ושמו "הוטל דה לה מר". המלון נושא שם צרפתי כי עיצובו כאילו צרפתי, והוא משקיף אל הים מן השורה השנייה של הבניינים. בינו לבין הים ישנו מגרש חנייה שבינתיים טרם בנו עליו. המלון נחשב למלון אנשי עסקים. יש בו קו אינטרנט מהיר בכל חדר ומחירו לחדר רגיל מתחיל ב 100 דולר ללילה עם ארוחת בוקר. הוא נימצא ברחוב הירקון 62בתל אביב, בסמוך למגדל האופרה.
המלון שייך לאיש עסקים ישראלי מלוס אנג'לס ולישראלי ששמו דוד שטוייר, שהיה בעבר בנקאי. הבנקאי בחר לנהל את המלון, וודאי יחלוף זמן מה עד שהבנקאי יאמץ לו מנהגים של מלונאי.
ארכיטקטית המלון היא מיכל אדלר. יש לה טעם טוב והגיוני בחומרים, עיקר ריכוזה היה בהעמדת המלון על פי תורת הפנג שואי המחייבת לעיתים שינויי אווירה שאינם תמיד על פי שיקולי ארכטיקטורה קרים.
בסך הכל מדובר בבניין מיושן שנירכש על ידי אנשי ממון והפך למעין מלון בוטיק יפה מאד.


 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי