כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
עמי שנקר מדווח על ערב טעימת סיגרים, השקת יין ומעדנים יפניים. מי המפורסמים שהגיעו? איזה יינות שתו? מה גודל הסיגרים? מה חשבו על המעדנים היפניים? ואיך התנהגו בשולחן?

עמי שנקר מדווח על ערב טעימת סיגרים, השקת יין ומעדנים יפניים. מי המפורסמים שהגיעו? איזה יינות שתו? מה גודל הסיגרים? מה חשבו על המעדנים היפניים? ואיך התנהגו בשולחן?
תאריך הכתבה: 17/02/2002



טעימות הסיגרים נערכות ברחבי העולם מזה שנים ארוכות
באירועים מושקעים רבי רושם ואנינים. המסורת שהחל בה מגזין סיגאר לפני כשלוש שנים מתנהלת לפי אמות המידה והסטנדרטים הגבוהים ביותר הקיימים: סיגרים איכותיים, פאנל טועמים מנוסה, וכמובן מקומות כינוס ראויים.
המפגש הפעם היה מיוחד במינו. מכיוון שבעבר נערכו רוב המפגשים מסביב למטבח הצרפתי ים תיכוני הוחלט הפעם לשנות. נבחרה מסעדה יפנית בשם "סאלי" שנפתחה באזור התעשיה הרצליה פיתוח.
סאלי הוא שם מוכר ומוערך על ידי חובבי הדגים ופירות הים הנאים בישראל. סאלי הוא סושימן אמן שהגיע ארצה בשנת 1988 ממסעדת טוקוקווה היפנית בבנקוק היישר למסעדת טקאמרו חלוצת היפניות בטעם ישראלי. שנים של עבודה במקומותינו הקימו לו עדת מעריצים הנודדת בעקבותיו לכל מקום אשר ילך. שתי יזמיות צעירות ודינמיות, חגית ברנה וגלית אבניר, חובבות אוכל יפני, הכירו אותו לפני מספר שנים ובין נגיסת סושי וטעימת סשימי החליטו לפתוח מסעדה משלהם. המסעדה הנמצאת "בבית ישפאר" רח' ספיר 7 אזור התעשיה הרצליה פיתוח, עוצבה בטוב טעם על ידי המעצבים שמוליק ויורם שהכניסו למקום מוטיבים יפנים טבעיים המשרים אוירה נעימה ומיוחדת: ארבעה שולחנות טאטמי בפינות שונות ושני חדרים פרטיים לשבעה איש כל אחד, עם אפשרות להפוך אותם לחדר אחד גדול ופרטי. הרצפה עשויה צפחה שחורה ובר ארוך ההולך לאורכה של המסעדה. האפשרות להסב ולהתבונן בסאלי וצמד עוזריו תלמידיו מלהטטים בהכנת מיני מעדנים יפניים מעוצבים - ייחודית למקום.
הערב ההתרגשות גדולה: הויטולה שנבחרה לטעמיה "לונדסדייל" קוטר 42 (16.6 מ"מ) אורך 6.5 (165 מ"מ) היא ויטולה פופולרית ואהובה, עליה נמנים מונטה כריסטו מס' 1 פרטאגס דה פרטאגאס מס' 1 פאנץ סופר סלקשיין מס' 1, בוליבר אינמנסאס ועוד רבים וטובים אחרים.
שמה של הויטולה בא לה מהלורד לונדסדייל, פוליטיקאי בעל השפעה באנגליה של המאה ה 18- שהטיף לפיקוח והגבלת יצור ומכירת הג'ין הפופולרי באותה תקופה. גודל מיוחד זה של סיגרים שיוצר על פי הזמנתו קיבל את שמו והפך להיות מבוקש ביותר.
אל הערב הגיעו שורה ארוכה של מעשני סיגרים ותיקים וניחרי גרון לצד חובבים אניני טעם:
יגאל שילון עם ההויו דה מונטרה הנצחי,
האלוף במי"ל יום טוב סמיה שנטש את נרגילות עזה ומגלה בקיאות במשפחת הסיגרים הקריבית,
ישראל פרלוב יו"ר איגוד השייטים,
חני פרי הדוגמנית היפיפיה הבלתי נילאת,
עודד מריאן יזם פרויקטים בבניה,
ג'ף פינק נשיא חברת הקוסמטיקה האמריקאית "אורלי אינטרנשיונל",
יוסי ז'רז'בסקי סמנכ"ל כלל,
עמי יכין ממגזין הורים וילדים,
חגית טגורי מכרמל מזרחי שיינותיה המשובחים שימחו את לבבם של אורחי הערב ועוד.
כמקובל, פתח שקד, עורך המגזין, את הערב במספר מילות ברכה והסבר על ויטולת הלונדסדייל. האירוע שימש את חברת כרמל מזרחי להשקת יין ההילולים שזו לו השנה ה19-, יין צעיר ופרותי זה ברוחו של הבוזו'לה נובו הצרפתי, הוא יין ג'נרי (רב זני), נבצר ביולי השנה מכרמים באזור זיכרון יעקב, בנימינה וגבעת עדה. 60% קריניאן, 30% פטיט סירה 10% ארגמן, פוקק מיד לאחר התסיסה ומוכן לשתיה עכשוית.
הגיעו משעשעי החיך, חטיפי שרימפס ולאחריהם מרק מיסו, שניהם טעימים להפליא ומשתלבים היטב עם הסיגר הראשון שחולק. הטעימה שהיא עיוורת לחלוטין והסיגרים שנאספו על ידי נציג מגזין סיגר מיבואני הסיגרים המובילים בארץ הם נטולי כל סימני זהוי. הותיקים מזהים בזריזות רבה את הקובנים על פי טעמם, צבעם וגופם המלא והמתחילים פוזלים בחשש לעבר חברי הפאנל הקבועים והמנוסים.
למנה ראשונה הגיעו הגיוזה, כיסוני הבשר היפנים, וסלמון טמפורה רול שנטרפו חיש קל על ידי המסובים. לא אסגיר שמות, אך במו עיני ראיתי מנכ"ל של חברה גדולה וסלבריטאי תל אביבי ידוע זוחלים בזחילת שישים על שש, סיגר תקוע בפיהם לכיוון שולחן לא להם, למטרת שוד מטעמי יפן שנחו שם.
נפתחו בקבוקי הרוטשילד פרייבט קולקשן, מרלו 99' מיינות הדגל של כרמל. יין שהחל את חייו במיכלי נירוסטה ועבר לשהיה בת 10 חודשים בחביות עץ אלון חדשות ממחוז נאבאר הצרפתי. חולק הסיגר השני והגיעו המנות העיקריות, פלטות סושי בעיצובו של סאלי. זהו בעצם הסיפור החם של המקום. הצצתי לעברו של ג'ף פינק נשיא "אורלי אינטרנשוינל", הנ"ל חובב מושבע של המטבח היפני ומסעותיו הרבים בעולם וליפן בפרט הפכו אותו לקונסר בנושא. הבעת פניו הראתה שמזמן לא אכל סושי טעים שכזה. החברה שהיו שרועים מסביב במצב רוח מרומם למדי קיבלו את הסיגר השלישי בליווית קינוח מדהים: קרם קפוצ'ינו עם עוגית דבש, וגינג'ר... שפרסומים בשנים האחרונות הוכיחו שהוא עוזר מאוד למעשני סיגרים… בתנאי שהם גברים.
הקוניאק והקפה נשקו לשעת חצות והבדיחות קלחו מכל עבר. האכסניה המצוינת, האוכל המיוחד במינו והחברה האנינה והמעניינת חתמו את אחד מערבי טעימות הסיגרים המהנים שערך המגזין.



 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי