כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
איך אברהם בן משה מכרמל מזרחי חילק חמש מילגות לשפים מבטיחים וצעירים, ואיך באותה הזדמנות השיקו יינות חדשים במסעדה ששמה "כרמלה בנחלה" והיא מקום מדהים בשוק הכרמל בנחלת בנימין בתל אביב.

איך אברהם בן משה מכרמל מזרחי חילק חמש מילגות לשפים מבטיחים וצעירים, ואיך באותה הזדמנות השיקו יינות חדשים במסעדה ששמה "כרמלה בנחלה" והיא מקום מדהים בשוק הכרמל בנחלת בנימין בתל אביב.
תאריך הכתבה: 23/02/2002



זו היה אירוע ייחודי בצהרי היום. אברהם בן משה ושאר ניכבדי כרמל מזרחי כמו מוטי סלע מנהל השיווק, חילקו כמו בכל שנה, חמש מילגות לשפים צעירים ומבטיחים. לכל שף נתנו אלפיים דולר להשתלמות בחו"ל, ואף על פי שהסכום נשמע לא גדול, אחד השפים קם ואמר: כי "כשנימצאים בתחתית גם אלפיים דולר הולכים רחוק". השפים הזוכים עברו מיון קפדני מאד. גבי לכמן נשיא מסדר אבירי הגריל אישר סופית. זאת כדי שלא ילעיזו שלמסעדות בהן עובדים השפים הצעירים הניגשים לתחרות היה מה להגיד בנושא.
התחרות על המילגות נערכת מאז שנת 1995. כשאברהם בן משה יסד את קרן המילגות, הוא אמר שמטרתה לקדם את תרבות האירוח, הבישול והיין בישראל. מאז עשה המטבח הישראלי הבינלאומי דרך עצומה. כל מקבלי המילגות הפכו עם הזמן לשפים מפורסמים. כולם עובדים במסעדות יוקרה או פתחו עסקים משלהם. כך גם השף של מסעדת "כרמלה בנחלה" זכה בעבר במילגה ובאותו יום חגיגי הגיש לקרואים ארוחה מן הסרטים.
שמות הזוכים: אמיר כלפון מאילת סגן שף במלון רויאל ביץ' באילת.
ירון עמר מרמת השרון. השתלם בטוסקנה ועבד אצל רושפלד ומיקה, בעוד חודשיים פותח מסעדה באזור מודיעין, ואני מקווה שלא החלפתי אותו בשף אחר ברשימה זו שגם הוא מתעתד לפתוח עסק.
עינב מוטשן מתל אביב. אשה יחידה השנה, עובדת ב"קרן" השתלמה באודאון, רושפלד ודומיניק. מתמחה בקונדיטוריה.
מאיר אדוני מתל אביב. עובד בעלה הזית בשרתון. עבד ברחבי העולם ובמסעדת ארכדיה. מתמחה בפירות ים ובבשרי ציד.
אילן פרי מקרית אתא. עבד בלונדון, בפוד ארט, בזקן והים בחיפה, בדלי דג ובקריאולה. גם הוא מתעתד לפתוח עסק משלו.
האירוע הנפלא נערך במסעדת "כרמלה בנחלה". שם, במסעדת "כרמלה בנחלה" פגשתי את אורי ירמיאס הידוע, הלא הוא לשעבר אורי בורי מנהריה, אחר כך הוא הפך לאורי בורי מעכו שפתוח גם כיום, ולאחרונה הגיע גם למסעדה החדשה והמרשימה בתל אביב, בשוק הכרמל בנחלת בנימין. אורי בורי הוא מסעדן עם זקן בעל מידות, איש מרשים החולש כיום גם על המסעדה הפינתית שברחובות התבור ורמב"ם, בה אכלנו, והיא שוכנת בבניין יפהפה. בכניסה עציצים נהדרים. בפנים ארכיטקטורה של פעם. ריצפה צבעונית. שולחנות עץ, והעיקר המזון עצמו, הוסף לו את יינות כרמל מזרחי החדשים, מסידרת "פרייבט קולקשיון", והרי לכם חגיגה אמיתית:
פתחנו בסובניון בלאנק, יבש ונהדר, יין מופלא ומוצלח שהתלווה לסלט חצילים על האש, לסלט עישבי תיבול, לקרפצ'יו לוקוס ופילה בקר, ולאגס צלוי עם גבינה כחולה. היה ממש מושלם.
אחר כך הגיע השרדונה. הוא היה בעיני פחות טוב. כי שרדונה הוא יין מורכב שצריך לעשות טינג חזק על הלשון, ולא כך היה. תמיד כשלא נעים לי להגיד שהיין נהדר, אבל היה יכול להיות נהדר יותר, אני אומרת שהוא עוד צריך לנוח על המדף כמה ימים. כך אמרתי על השרדונה בתקווה שאולי יעזור. למי? לי, יותר מאשר ליין.
לשרדונה התלוו פילה דג דניס צרוב ופילה דג לוקוס. הדגים היו מעט צרובים לטעמי, אבל הרטבים שלהם מופלאים עד מאד.
אחר כך הגיע צלי עגל חלב משהו נפלא ורך עד מאד, ממש מומלץ, והמבורגר טלה, גם הוא סיפור הצלחה. לשתי המנות הללו התלווה יין מרלו שהיה בדיוק נכון ומוצלח ואי אפשר לבקש יותר מיין ישראלי על רמה. חשבתי ששתי הצלחות מתוך שלוש השקות של יין, זה בינתיים, ממש יפה.
לקינוח הגישו גלידות לא הכי הכי, אבל סורבטים די טובים ועוגיות מאפה הכי טובות שיש. עוגיות המאפה כמו הקינוח עם הנענע היו מיוחדים באיכותם ובטעמם. היין שהתלווה לקינוחים היה מוסקט, מוצלח עד מאד. מתוק ומצונן, נכון ומתחלק בפה. רק מה? פה התחיל ויכוח בינינו, בין מביני היין: האם יש במוסקט 14 וחצי אחוז אלכוהול או האם אין? שאלנו את הייננים המומחים של כרמל, הם כמובן אמרו שיש בדיוק את אחוז האלכוהול הרשום, ושמן הידועות שיין מתוק יורד בגרון בלי שמרגישים עד כמה הוא עולה לראש. אני כמובן הסכמתי איתם, אבל אחד מאיתנו איש חכם ומבין - סירב לקבל. משום שהוא נחשב לידען גדול, לא אתווכח עימו, אבל מה שברור שיינות קינוח מתוקים הם הכי מסוכנים. אתה רק טועם והם עולים לראש. ניפרדנו שמחים מבלי להסכים, כי ככה זה בענף הטועמים, תארו לעצמכם שכולם היו מסכימים על הכל, היה ממש משעמם. לא הסכמנו, אף על פי שאני נוטה לקבל את קביעות הייננים של כרמל מזרחי.
היה יום נהדר: גם מעשה טוב למען השפים, גם יינות חדשים ומופלאים, גם חברה טובה כמו: אברהם בן משה מכרמל מזרחי, שאין כמותו לשבת עימו לשולחן באותה חברה, יעקב שקד מ"סיגאר", דניאל רוגוב שמתפאר תמיד שיש לו שונאים בענף ובינינו אף אחד באמת לא שונא אותו, מיכאל בן יוסף שהוא מלך ביין, אמיר קמינר שכבר מתחיל להבין ביין, רות סירקיס שהיא אשה טובה שמבינה באוכל באמת, ועוד כמה צעירים בעולם היין שאין לי ספק שהם עוד יעלו על כולם.

אברהם בן משה ואורי בורי (ירמיאס) במסעדת "כרמלה בנחלה"

אברהם בן משה והשפים הזוכים, בהקלקת הגדלה רואים את כל החמישה ומנהל השיווק מוטי סלע

יעקב שקד עורך "סיגאר" ועדנה גרינשטיין ממשרד יחסי הציבור, בהגדלה גם דניאל רוגוב






 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי