כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
איך מציעים ב 300 ש"ח, מיני קורס לסושי, ומרוויחים במסעדה יוקרתית גם בזמן מת? מי נירשם לקורס, מה לומדים, והעיקר מה אוכלים בסוף?

איך מציעים ב 300 ש"ח, מיני קורס לסושי, ומרוויחים במסעדה יוקרתית גם בזמן מת? מי נירשם לקורס, מה לומדים, והעיקר מה אוכלים בסוף?
תאריך הכתבה: 26/02/2002



עדיין יש לאנשים ראש נוצץ ללמוד סושי, וכסף לשלם: תשעה תלמידים נירשמו השבוע באחר צהריים אחד לקורס ללימוד הכנת סושי במסעדת סאלי שבהרצליה פיתוח. הקורס התחיל בשעה ארבע, הסתיים בשעה שש, אז הגישו לתלמידים ארוחה יפנית נהדרת. התלמידים קיבלו חוברת הסברים בעברית, וגם ערכה להכנת סושי לקחת הבייתה ושילמו כל אחד שלוש מאות שקלים.
השתתפתי בקורס, וקשה להגיד שלמדתי להכין סושי. רוב הזמן עמד והדגים לפני העיניים טבח יפני או תאילנדי, שחתך דגים בסכין חד ונורא יקר, והניח או גילגל אותם במומחיות. אחר כך הוא לחץ אורז פה ושם, גילגל אצות, שוב לחץ על האורז והאצות במחצלת זעירה, והוציא סוגי סושי שונים.
בעל המסעדה ישראלי בשם ארז, הסביר מה היפני עושה. הסושי מאסטר של המקום ששמו סאלי עמד קצת ליד שולחן ההדגמה, עוד גברת ניו זילנדית בשם לורין קרמייקל ניגשה מפעם לפעם לשולחן ההדגמה. שני הרעיונאים של הקורס גיא ונדב ממשרד יחסי ציבור ישבו בסמוך. יותר משלמדנו להכין, למדנו על…
התלמידים ישבו בשקט. שישה גברים, שלוש נשים, אולי מקום טוב להשתדך. היו שם שני רופאים חתיכים, עורך דין אחד, סטודנט ועצמאים. הנשים: מפיקת טלויזיה ידועה, עקרת בית ומעצבת.
הרבה לא למדנו. לקראת סוף ההדגמה ליכלכנו קצת את הידיים באורז ובדגים. נגענו במלפפונים, קישטנו באבוקדו, שברנו אצות וגילגלנו תחת המחצלת.
יותר משלמדנו אכלנו את מה שהשף גילגל: סאשימי (דג חי), ניגרי סושי (אורז ועליו דג חי לחוץ) ומאקי סושי (המגולגל עם אצות בפנים או בחוץ, או קונוס רפוי). אמרו שסוד ההכנה הוא האורז הדביק, אמרו שסוד ההכנה הוא חיתוך הדגים (הציעו שנבקש שיחתכו לנו דגים לדק דק ואמרו שבכל החנויות המובחרות חותכים) וכך הלאה.
אחרי שעתיים הושיבו אותנו לשולחן יפני נמוך, הגישו יין צ'יליאני וארוחה יפנית מלאה. המסעדה ששמה "סאלי", נמצאת ברחוב ספיר בהרצליה פיתוח, מעוצבת נהדר, והיא מן היקרות והחדשות יחסית. האוירה היתה טובה, הזמן עבר בנעימות, חגיגה אמיתית. רק מה? אני לא למדתי להכין סושי, רק לגלגל אורז מקושט. את מה שבאמת קשה להכין לא ידעתי, לא לפני הקורס ולא אחרי.

סאלי (הקרח) ארז והשף המדגים, בהקלקה: ממראות ההדגמה בשיעור להכנת סושי

תלמידים מוכנים ללמוד -300 שקל לשיעור, בהגדלה: תלמיד רופא מתאמן אצל סאלי

נדב וגיא היחצנים והרעיונאים של הקורס. בהגדלה: קבוצת התלמידים




 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי